Екологічний одяг, айтішники та старий пивзавод: Володимир Дантес розповів про львівських стартаперів

Новий випуск - нові стартапи і нові цікаві люди.

На своїй сторінці у мережі Володимир Дантес анонсував новий випуск шоу “Мама, я делаю бизнес!”, у якому розповів про підприємців Західної України, які роблять аксесуари з непотрібних речей і переробляють закинуті пострадянські будівлі на великі бізнес-майданчики.

Перший герой програми  – Олесь. він живе у львові і займається тим, що шиє сумки зі старого брезенту з парапланів.Хлопець вирішив робити сумки. гаманці, рюкзаки і так далі з використаних матеріалів і цим зацікавити клієнтів. Він зрозумів, що зараз на піку тема з екологією і вирішив поєднати це зі своїм хобі. Олесь колись займався багатьма речами: ходив у походи, фотографував, щось шив. а потім об’єднав усі вміння у інтернет-магазині сумок і аксесуарів з високотехнологічних матеріалів.

Наступні герої проекту придумали кулон-перекладач. Щоправда спершу не зовсім зрозуміло навіщо він в епоху смартфонів та мобільного інтернету, але виявилося,що ідея не зовсім така. За задумом винахідника Назара, перекладач перетворює звук у текст.

Тобто, для того, аби записати стенограму чи розшифрувати відео не потрібно витрачати по кілька годин або днів для розшифровки аудіо файлів. Щоправда поки що текст з кулона-перекладача можна відправляти лише собі на телефон. Але айтішник Жанна говорить, що функція передачі тексту на інший телефон буде доступна у наступних версіях.

У Івано-Франківську є не менш дивний підприємець. Його звуть Юрій і він організував ресторан, який на виручені гроші реалізує соціально важливі для міста проекти. Називається це місце “Urban Space 100”. Юрій розповів, що створювався цей ресторан на донати 100 людей. При цьому 80% прибутку йде на розвиток міста, а 20% – на  оплату організаторам.

Надихнувшись прикладом Юрія, у Києві теж відкрився такий заклад. Щоправда скидалися на нього 500 чоловік. Тобто люди самі зацікавлені у розвитку рідного міста.

Схожі статті