Покинула Україну, але сирени наздогнали: Марічка Падалко виїхала в Чехію та почула там повітряну тривогу

Марічка Падалко поїхала з України в Чехію, там вона, будучи на пробіжці, почула несподівано для себе повітряну тривогу, які в Україні кожного дня.

Початок повномасштабного вторгнення росії в України кардинально змінив плин життя українців. Тепер кожен знає, що у будь-який може пролунати повітряна тривога, прилетіти ракета або наступити блекаут. Прикметно, що війна має неабиякий вплив не тільки на населення України, але й на сусідні країни. Деякі з них перебувають у повній бойовій готовності, адже ніхто не знає, яким буде наступний крок росіян.

Втім іноді методи підготовки до ймовірної небезпеки можуть шокувати та навіть налякати українців, які виїхали із рідних міст через війну закордон. Так, наприклад, українська журналістка та телеведуча на телеканалі 1+1 Марічка Падалко поїхала ненадовго в Чехію. Днями жінка опублікувала відео на своїй сторінці в інстаграм, де схвильовано розповіла про почуту на вулиці сирену.

Скріншот зі сторінки Марічки Падалко
Скріншот зі сторінки Марічки Падалко

Як виявилось, цей сигнал повітряної тривоги був запланованим. Ба більше, ця процедура проводиться не в перше. Жителі Чехії кожної першої середи місяця о дванадцятій годині дня чують сирену, і для них це вже давно норма. Більш того, подібні тренування відбувались ще задовго до повномасштабного вторгнення росії на територію України. Минулого року протягом трьох місяців тестування сповіщення населення було відсутнє. Зроблено це було задля того, щоб зайвий раз не стресувати українців, які втекли від війни в Чехію.

Однак вже в червні минулого року керівництво вирішило, що варто повернути планові перевірки. Українських біженців попередили заздалегідь про це, хоча є й ті, кого ця сирена застала зненацька, як Марічку Падалко.

Схожі статті

Так роблять шеф-кухарі в ресторанах: один секретний інгредієнт — і будь-яке м’ясо буде фантастичним

Хоча м'ясо саме по собі доволі ситний та приємний на смак продукт, його можна зробити ще кращим, якщо використати секретний інгредієнт. Що саме?

Знову червона помада: Тіна Кароль повернулася до колишнього образу – але виглядає вже інакше

Співачка Тіна Кароль не перестає вражати своїх шанувальників постійною зміною образів. Не встигли обговорити один, як усе кардинально змінилося.

Вікторія Сміюха з “НеАнгелів” вперше стала мамою за кордоном: про вагітність не знала навіть Слава Камінська

Після раптового зникнення, у житті другої учасниці "НеАнгели" Вікі Сміюхи відбулися значні зміни. Сама артистка мовчить, але іноді її "прориває".

Так як було вже не буде: Тіна Кароль вразила кардинальною зміною стилю – Дан Балан обділив реакцією

Співачка Тіна Кароль останнім часом радує своїх шанувальників величезною кількістю своїх фотографій, на яких з'являється в оригінальних образах.

Була схожа на Меріл Стріп, а стала копією Мерилін Монро: Ольга Фреймут вразила змінами у зовнішності

Знаменита українська телеведуча Ольга Фреймут опублікувала нові знімки та вразила мережу своїми змінами у зовнішності. Усі деталі в нашій статті.

Нікіта Добринін відсвяткував день народження з сином й поділився планами на Новий рік: “Нічого грандіозного”

Шоумен Нікіта Добринін розповів про свої плани на зимові свята. Чоловік не хоче відмічати Новий 2024 рік пишно та пафосно. А свій день народження він провів з сином.