“Чашкакофе” Дмитра Комарова рятує життя: “Популярність мені в цьому тільки допомагає”

Благодійний проект Дмитра Комарова рятує життя важкохворим дітям.

Благодійний проект мандрівника і ведучого Дмитра Комарова існує вже п’ять років. Раніше ведучий вже працював з благодійними фондами і цей досвід допоміг йому створити власний.

Чому саме “Чашкакофе”? Тому що в середньому люди пересилають 20-50 грн, а це вартість однієї чашки кави, випитої не вдома. До того ж каву п’ють всі. тож мандрівник вирішив, що це доволі актуальна назва, яка привертає увагу.

Історія проекту почалася з одного посту, який мандрівник вирішив зробити заради експерименту. Він сфотографувався з дитиною, написав допис і виклав його у мережу. і за один день вдалося зібрати 10 тисяч доларів. Дмитро Комаров був вражений таким результатом і вирішив надалі таким чином допомагати дітям. Він говорить, що його фото з дитиною є підтвердженням того, що їй справді потрібна допомога і гарантує, що зібрані кошти підуть за призначенням.

Dmytro Komarov z pidopichnymy fondu
Дмитро Комаров з підопісними фонду

Благодійний фонд працює виключно на волонтерстві. Тобто в ньому немає адміністративних витрат, тому всі гроші йдуть безпосередньо батькам хворих дітей. Якщо після лікування залишається сума грошей, то її переводять батькам іншої дитини, яка потребує допомоги.

Мандрівник зазначає, що за час існування благодійного проекту до нього долучилися співачка Надя Дорофеєва, модельєр Андре Тан, а також політики, бізнесмени та різні заклади громадського харчування і кав’ярні.

Андре Тан разом з Дмитром Комаровим створюють цікаві і корисні речі, а гроші, воручені від продаж, ідуть на лікування підопічних.

Dmytro Komarov i Andre Tan
Дмитро Комаров і Андре Тан

Надя Дорофеєва теж допомагає збирати кошти на лікування, фотографуючись з дітьми і роблячи дописи у соцмережах. Таким чином співачка популяризує проект і залучає нових людей.

Dmytro Komarov i Nadia Dorofeeva
Дмитро Комаров і Надя Дорофеєва

Серед партнерів “Чашкакофе” є й компанія Bookimed, яка здійснює медичний супровід підопічних. лікарі компанії надають безкоштовну медичну консультацію, а також допомагають знайти найкращий варіант клініки для лікування за кордоном. Буває, що вдається домовитися про суттєву знижку на лікування, а деякі препарати чи послуги можуть надаватися взагалі безкоштовно. При цьому співробітники Bookimed теж не отримують гроші за свою роботу.

Дмитро Комаров розповідає, що люди передають йому гроші у конвертах на творчих зустрічах або просто у громадських місцях.

Частіше це невеликі суми, але в цьому і полягає суть благодійного проекту, що для допомоги не треба бути дуже багатим. Допомогти може і зовсім маленька сума грошей. Проте бувають і значні грошові внески від відомих людей. Більшість знаменитостей, бізнесменів та політиків не хочуть афішувати участь у фонді і передають допомогу анонімно.

Засновник проекту зазначає, що популярність, яку йому принесла програма “Світ навиворіт” лише допомагає у цьому. Люди дивляться, довіряють і передають кошти на лікування.

Одним з останніх досягнень була купівля апарату ШВЛ для дитячої міської лікарні. батьки одного з підопічних фонду не використали на лікування всю суму грошей і готові були передати її наступній дитині. Але саме в цей час почалася пандемія. Дмитро Комаров порадився з лікарями і вирішив за гроші фонду купити апарат ШВЛ, який врятує не один десяток дитячих життів. Ту суму, якої не вистачало, мандрівник додав сам.

Схожі статті

Так роблять шеф-кухарі в ресторанах: один секретний інгредієнт — і будь-яке м’ясо буде фантастичним

Хоча м'ясо саме по собі доволі ситний та приємний на смак продукт, його можна зробити ще кращим, якщо використати секретний інгредієнт. Що саме?

Знову червона помада: Тіна Кароль повернулася до колишнього образу – але виглядає вже інакше

Співачка Тіна Кароль не перестає вражати своїх шанувальників постійною зміною образів. Не встигли обговорити один, як усе кардинально змінилося.

Вікторія Сміюха з “НеАнгелів” вперше стала мамою за кордоном: про вагітність не знала навіть Слава Камінська

Після раптового зникнення, у житті другої учасниці "НеАнгели" Вікі Сміюхи відбулися значні зміни. Сама артистка мовчить, але іноді її "прориває".

Так як було вже не буде: Тіна Кароль вразила кардинальною зміною стилю – Дан Балан обділив реакцією

Співачка Тіна Кароль останнім часом радує своїх шанувальників величезною кількістю своїх фотографій, на яких з'являється в оригінальних образах.

Була схожа на Меріл Стріп, а стала копією Мерилін Монро: Ольга Фреймут вразила змінами у зовнішності

Знаменита українська телеведуча Ольга Фреймут опублікувала нові знімки та вразила мережу своїми змінами у зовнішності. Усі деталі в нашій статті.

Нікіта Добринін відсвяткував день народження з сином й поділився планами на Новий рік: “Нічого грандіозного”

Шоумен Нікіта Добринін розповів про свої плани на зимові свята. Чоловік не хоче відмічати Новий 2024 рік пишно та пафосно. А свій день народження він провів з сином.