Сімнадцять миттєвостей весни: факти, які залишилися за кадром, про які ви не знали

Деякі факти ви точно не знали.

Всім полюбився фільм “Сімнадцять миттєвостей весни” і він нікого не залишає байдужим. Це шедевр радянської кінематографії.
Але є деякі нюанси та факти, яких ви не знали. Прочитайте нижче – вам буде цікаво.

Річ у тому, що роль Гітлера мав виконати Леонід Куравльов. Всі проби він пройшов, але в останній момент відмовився, така як сказав, що цього антихриста він не подужав, це проти його суті. Він не хоче вживатися в роль Гітлера.

Роль Бормана дісталася Юрію Візбору і він також хотів відмовитися він неї. Однак його вмовили та додатково акторові надали злісний вид за допомогою ватних тампонів в носі та поролону під мундиром. Правда озвучувати Бормана стала інша людина, бо у Юрія був м’який голос.

Прекрасно зіграв роль Штірліца замислений В’ячеслав Тихонов. Щоб увійти в роль він про себе прокручував таблицю множення.
Для того, щоб фільм і дії в ньому були максимально природними – довелося Тихонова укомплектувати сотнями білих сорочок і десятками костюмів.

Молода мама Кет думала грати роль з іграшками замість малюка, але потім вирішили, що вони будуть неприродно виглядати на кадрі та взяли відразу шість малюків, через те, що з одним можна було вести зйомки не більше двох годин. Малюки втомлювалися і їм потрібно було міняти пелюшки.
Есесівців в картині грали курсанти з Прибалтики з Вищої пограншколи.

Схожі статті