Армен Джигарханян помер, але його пам’ятатимуть вічно: найвідоміші ролі в кіно, особисте життя та останні дні актора

Армен Джигарханян жив і творив, як востаннє.

Про відомого радянського актора часто говорили, що “в мире столько нет армян, как фимов, где сыграл Джигарханян”.

Справді, у актора велика фільмографія. У ній присутні ледь чи не всі жанри кінематографу і скрізь актор був на своєму місці.

Дитинство актора припало на часи Другої світової війни. незважаючи на всі зусилля матері хлопець все ж таки дещо запам’ятав про ой непростий період. перше, що врізалося йому в пам’ять – коли вони з мамою рубали дрова, щоб топити у невеликій кімнатці, а друге – сльози мами, коли та загубила продуктові картки.

Ідея стати відомим артистом у майбутньої зірки кінематографу виникла у 15 років. Тоді ж він почав ходити на театральні вистави гуртка, а потім вирішив підкорювати Москву.

Але в ДІТІСі молодому хлопцеві відмовили через його своєрідний акцент. Він повернувся додому, але не закинув мрію стати відомим актором.

Зрештою, так і склалося. Першим місцем роботи майбутньої знаменитості стала студія “Арменфільм”, де Армен Джигарханян працював оператором. потім його взяли до складу трупи Російського драматичного театру ім. К. С. Станіславського в Єревані. На той час хлопець вже став студентом Єреванського художньо-театрального інституту і пізнава світ театру і кіно зсередини, продовжуючи працювати на кіностудії.

Першою значущою роллю для Армена Джигарханяна стала роль Акопа у фільмі “Обвал”.

Потім були ролі у картинах “Дванадцять супутників” і “Здрастуй, це я”. Саме ці три роботи і зробили з молодого мало кому відомого артиста вже визнану зірку вірменського кінематографа.

Після цього Армен Джигарханян прийняв рішення пробувати отримати роль у російських фільмах.

Йому пощастило і він влаштувався у театр. Але після 27 років роботи актор вирішив припинити грати на сцені і спробувати свої сили у кіно.

Одним з найвідоміших персонажів став суддя Крігс у фільмі “Здрастуйте, я ваша тьотя”.

Згодом Армен Джигарханян виконав роль Горбатого у фільмі “Місце зустрічі змінити не можна”.

У фільмі “Ширлі-мирлі” роль ватажка злодіїв знову дісталася Армену Джигарханяну. І знову він впорався з нею блискуче.

Приблизно в цей час у відомого вірменського актора почалися і відносини з жінками. Першою дружиною армена джигарханяна стала актриса Аллі Вановська. У пари народилася донька Олена, але подружжя швидко розлучилося через  хворобу дружини, під час нападів якої вона себе не контролювала.

Згодом така сама хвороба проявилася і у його доньки. олена померла, не доживши до 30 років у автомобілі.

На той час Армен Джигарханян був вже вдруге одружений на акторці Тетяні Власовій. Саме вона допомагала акторові виховувати доньку. Жінка полюбила її і звістка про смерть дівчини стала для неї неприємною звісткою.

Армен Джигарханян і Тетяна Власова
Армен Джигарханян і Тетяна Власова

У свою чергу Армен Джигарханян усиновив сина Тетяни Власової від першого шлюбу.

Згодом вони розійшлися і актор одружився на молодій дівчині Віталіні Цимбалюк-Романовській. Але їхні стосунки тривали рівно доти, доки актор був здоровий. Як тільки почалися проблеми, він знову зійшовся з Тетяною Власовою, яка була з Арменом Джигарханяном до останнього. Вона пригадує, що остання пасія актора була не дуже приємною особою і вжахнулася від того, що почула від Віталіни Цимбалюк-Романовської.

Армен Джигарханян з Віталіною Цимбалюк-Романовською
Армен Джигарханян з Віталіною Цимбалюк-Романовською

Останні дні життя відомий актор Армен Джигарханян провів у лікарні на гемодіалізі, у нього відмовили нирки.

Схожі статті