Алена Алена кліпами “Завтра ” і “Гори ” виводить на абсолютно новий рівень українську хіп-хоп музику (Відео)

Деякі артисти можуть заздрити тій швидкості, з якою Алена Алена створювала свої треки та відео. Найголовніше, що кожен наступний не програє з точки зору якості, а навпаки.

Нові сингли та альбоми стали як ніколи різноманітними та експериментальними.

Все більше українських музикантів різних жанрів намагаються повернутися до джерел, щоб вдихнути нове життя в традиційні пісні. Етнічні мотиви та народна лірика вплетені в електро Onuka, pop Maruv або навіть в реп. Відеокліп Калуша та Алена Алена «Гори», знятий в Карпатах, включає не тільки хороший реп, але і гіпнотичні звуки дерев’яної очеретяної сопілки. Тут обов’язково варто перевірити YUKO, які вже знають, як вивести фолк на ультрасучасний рівень.

У плані творчості з етнічною музикою проєкт ZItkani – справжня перлина. Його мініальбом «Береги», записаний в далекій Бразилії за участю місцевих музикантів, – це звук української ідентичності та творче резюме самопізнання. Голос Валентини Левченко в поєднанні з неповторною лірикою так само жадібний, як звуки екзотичної мандоліни, беримбау, Конго.

Говорячи про етнофолк, варто звернути увагу на останній альбом Air від вже відомого на весь світ фрік-кабаре Dakh Daughters. І, звичайно ж, подивіться останні потужні сингли відомої етнічної хаос-групи Dakha Brakha, такий як Plyve Choven. Обидва влаштували кілька фантастичних концертів в Україні та за її межами з шедевральними сучасними фолк-візуалізаціями, які змушують вас проживати кожну пісню як окреме театральну виставу.

Якби цей рік був відзначений якимось жанром, то, ймовірно, це були б хіп-хоп і реп. Тут банду очолює Алена Алена. Нова саморобна зірка, колишній директор дитячого садка, по-справжньому домоглася успіху зі своїм альбомом «Гармата». Хоча в глобальному масштабі цього жанру це може здатися не новим, Алена Алена – це абсолютно новий рівень української хіп-хоп музики. Крім щирості й природності, вона виділяється своїми глибокими текстами, які запалюють позитивну енергію і підкреслюють лексичну палітру української мови.

Деякі артисти також можуть заздрити тій швидкості, з якою вона створювала свої треки та відео. Найголовніше, що кожен наступний не програє з точки зору якості, а навпаки. Вона відверто знає, як справити враження, не в останню чергу, записуючи дуети з різними талановитими колегами, такими як відома українська соул і джазова співачка Джамала в її останній пісні про розпалювання ненависті в соціальних мережах.

Схожі статті