Рецепт простої запіканки з капусти, яку обожнює вся родина — готую, поки капуста не закінчиться

Пропонуємо приготувати неймовірну смачну страву, яка ідеально підійде як до звичайної вечері, так і до святкового столу.

Неймовірно смачна страва, яку можна готувати, поки не закінчиться капуста. Родина у захваті і завжди просить добавки. До того ж, вона складається з простих інгредієнтів, які є у холодильнику кожної господині. Тож занотовуйте рецепт і хутчіш приступайте до приготування.

Рецепт простої запіканки з капусти

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 кілограм капусти
  • 500 грамів фаршу
  • 200 грамів сметани
  • 3 яйця
  • 100 міліграм молока
  • 2 цибулини
  • Сіль та перець – за смаком
Запіканка з капусти
Запіканка з капусти

Приступаємо до приготування. У першу чергу ретельно промийте капусту і видаліть те листя, яке вже злегка зіпсувалось. Після цього тонко нашинкуйте її та трішки посоліть. Якщо у вас твердий сорт капусти, то можна злегка протушкувати її на сковороді. При цьому додайте томатну пасту та улюблені приправи. Тоді в результаті ви отримаєте яскравіший смак страв.

Очистіть цибулю та дрібно наріжте її. Візьміть пательню та розігрійте в ній невелику кількість олії. Обсмажте цибулю до тих пір, поки вона не придбає красивого золотистого відтінку.

Потім візьміть фарш, та додайте до нього сіль, перець і цибулю. В окремій ємності збийте яйця та сметану за допомогою виделки.

Візьміть форму для запікання і злегка змастіть її олією. Потім викладіть половину капусти, а зверху вилийте також половину яєчної суміші. Після цього викладіть весь фарш, рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Наступний кроком викладіть капусту, яка залишилась та полийте сумішшю із яєць і сметани.

Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів і відправте нашу страву випікатись на 40 хвилин. Потім дістаньте запіканку з духовки, полийте молоком і знову відправте готуватись ще 15 хвилин.

Коли страва буде готовою, посипте тертим сиром і подавайте до столу.

Смачного!

Схожі статті