Заплануйте собі на наступне літо екологічну прощу

Днями закінчився останній тур водних екологічних прощ, які упродовж літа уже три роки відбуваються з ініціативи працівників Українського Католицького Університету. На цей раз - до которинських скал на Журавенщині, разом зі спільнотою "Laudato si' ".

Про це на своїй Фейсбук сторінці повідомив священник о.Лука (Михайлович), духівник і викладач УКУ (https://www.facebook). Екопрощі за ініціативою Петра Дідули (Турагенство «Диво каяк») спільно з о.Лукою відбуваються уже третій рік.

У них беруть участь церковні спільноти та всі бажаючі, хто вчасно заявить про участь.

Сплав річкою Дністер
Сплав річкою Дністер

Зазвичай, це справ на каяках річкою Дністер із зупинками у історичних і просто цікавих місцях.

Цінним є спільне перебування у молитві, духовному спілкуванні, єднанні у Святому Дусі. Часто метою такої прощі є катехизація, яку провадить священник. Обовязковою є Свята Літургія, яку священник відправляє разом з учасниками прощі.

Під час такої прощі можна більше поспілкуватися зі священником, щоб виявити свої духовні проблеми, посповідатися – оновитися духом.

Більші можливості для спілкування
Більші можливості для спілкування

Ця конкретна екопроща мала на меті впорядкування території давньословянських городищ которинського лісу. На цьому місці археологами знайдено цінні артефакти з часів трипільської культури і неоліту.

«Почистили джерело, прибрали прискальну територію, звершили Літургію, частувалися, спілкувалися, мріяли і будували плани на майбутнє, ну, і просто раділи життю!, – ділиться  о.Лука.

Ближче до Бога: Свята Літургія на природі
Ближче до Бога: Свята Літургія на природі

У дописі священник не оминув факт вирубки столітнього букового лісу, що, на його думку, є злочином: «Диву даєшся, чому місцеві жителі Старого Села і Которин жодним чином не реагують!”

Учасники прощі - спільнота "Laudato si'
Учасники прощі – спільнота “Laudato si’

Насамкінець, о.Лука, як добрий пастир, дав й своїй Фейсбучній християнській спільноті, яка налічує 5 тисяч осіб, науку.

 

– А Вам усім бажаю одного: радійте життю, даруйте добро і наповнюйтеся життя світлом, не носіть у серці зло і підступність, обман і лукавство, полиште плітки, проганяйте злобу і недовіру, посміхайтеся щиро і радійте по-справжньому. А Бог благословлятиме Вас, ваше життя і ваші кроки!

Життя таке прекрасне, то ж не тратьмо його на пусте!

Бог хоче, щоб ми не доживали життя і тим більше не імітували його, а “щоб ми мали життя і мали його подостатку”!

Як добре жити!

Як добре любити!

Як добре радіти!

Схожі статті

Змінились кардинально як зовнішньо, так і внутрішньо: як виглядали Полякова та Єфросиніна до популярності

Досягти популярності може не кожний, адже не всім вистачить цілеспрямованості та сміливості, але Оля Полякова та Маша Єфросиніна здобули її власними зусиллями.