Український нацгвардієць в італійській в’язниці готувався до найгіршого – про це розказав на зустрічі з Президентом

Після трирічного перебування під вартою, Віталій Марків зміг повернутися в Україну. В Жулянах, куди прилетів літак, його зустрічало командування Збройних Сил України, омбудсман Людмила Денісова, товариші по службі з батальйону Кульчицького.

Старший сержант Віталій Марків вийшов одягненим у стрій нацгвардійця з українським прапором  в руках.

Так закінчилася трирічна епопея українського військового, якого італійський суд визнав винним у злочині, якого він не скоїв.

Після коротких привітань, Віталій одразу ж поїхав на зустріч до Президента. Про це повідомили в Офісі Президента.

Президент цікавився  станом здоров’я воїна та умовами, в яких його утримували у в’язниці.

.Зустріч з Президентом В.Зеленським
Зустріч з Президентом В.Зеленським

Глава держави висловив щире захоплення військовим, який гідно репрезентував Україну на міжнародній арені. “У вас високі моральні якості, і я радий, що у нас на службі є такі військовослужбовці. Ви – приклад для багатьох”, – наголосив Володимир Зеленський.

Навзаєм Віталій подякував за підтримку з боку України і відзначив, що рішення апеляційного суду є  перемогою правди і справедливості. Він також зізнався, що надіявся на краще, але готувався до найгіршого.

Затримання Віталія Марківа в Італії
Затримання Віталія Марківа в Італії

Нагадаємо, у червні 2017 року італійська поліція затримала Віталія Марківа  на території Італії, куди він приїхав у гості до матері. А потім італійський суд присяжних засудив його на 24 роки ув’язнення за нібито його безпосередню причетність до дій, які спричинили загибель італійця Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова біля підніжжя гори Карачун.

За Віталія билися і українці й італійські адвокати. Його становище було ускладнене тим, що Віталій має й італійське  громадянство.

Завдяки тому, що українська сторона зібрала фахові докази про те, що Віталій ніяк не міг бути причетний до трагедії, що сталася  24 травня 2014 року у Слов’янську, суд переглянув рішення і скасував вирок.

.В.Марків в Слов'янську.2014р.
В.Марків в Слов’янську.2014р.

Віталій планує пройти курс реабілітації і повернутися на службу в Національну гвардію.

Схожі статті

Найепатажніші образи українських зірок: Дмитро Коляденко, Наталія Могилевська та Джамала вразили нарядами

Українські зірки вміють дивувати своїми образами. Проте, будемо чесні, не завжди наряди зірок викликають захват, а деякі відверто провальні.

Дружина Григорія Решетніка показала батька та його брата-близнюка та ніжно привітала чоловіків зі святом

Як відомо, у знаменитого українського телеведучого Григорія Решетніка велика та щаслива родина, і це, можна сказати, у зіркової пари сімейне.

Як Барських виглядав у 2007 році. Виступ зірки на шоу “Караоке на Майдані” – наче з паралельної реальності

Свого часу Ігор Кондратюк, Наталя Могилевська та Кузьма Скрябін дали можливість багатьом артистам швидко набрати популярність. І деякі з них досі перебувають в чартах.

“Не скажу тобі прощавай”: Віталій Козловський показався з екс-коханою після весілля і новини про поповнення

Відомий український виконавець Віталій Козловський знову з'явився у компанії своєї колишньої нареченої, з якою він пережив гучний скандал через розірвання заручин.

Зірки “Теорії великого вибуху” тоді й зараз: як змінилися актори Шелдона, Леонарда і Пенні за 17 років

Свого часу увесь акторський склад популярного комедійного серіалу про наукових співробітників став відомим в усьому світі, хоча і не одразу.

Світлана Тарабарова на атмосферних фото показала одразу 3-х помітно підрослих дітей: щаслива і багатодітна

Знаменита українська співачка Світлана Тарабарова вперше за довгий час опублікувала свіже сімейне фото, на якому показала, як підросли її маленькі діти.