Відкриваємо для себе Лушмори: маловідома локація на Закарпатті для комфортного відпочинку

Закарпаття – благодатний край. Особливо багатий на термальні води. І, якщо такі курорти як Берегове, Косино і Виноградів уже добре відомі, то Лушмори – ще тільки починає набирати популярності серед любителів відпочивати «на водах». Давайте побуваємо й ми там.

Будучи на відпочинку у селищі Лушмори (Перечинський район), ви почуєте надзвичайно цікаву історію про два чани, які діяли тут ще 400 років тому. Зараз один із них знаходиться у Віденському музеї, а інших – й досі у селищі. З 18 ст. про Лушмори вже знали як про курорт.

У Лушморах сірководневі джерела, тому сюди корисно їхати людям, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом та сечостатевою системою.

Тут ви проведете незабутні дні відпочинку на гірській джерельній річці, в оточенні букового лісу з чистим карпатським повітрям.

Місцеві мешканці запропонують вам недорогу традиційну місцеву кухню. Ви познайомитеся з традиціями і особливостями місцевої культури.

Та найбільша цінність тут звісно вода. Місцеві мешканці запропонують вам купання в чані з теплою мінеральною водою, а потім загартування в річці з джерельною і так кілька разів. Після таких процедур відчуваєш себе новонародженим немовлям.

У селищі добре розвинена інфраструктура. Тут є кілька кафе, готелів з комфортним рівнем проживання і приватний сектор, де за помірну ціну можна винайняти кімнату.

Урізноманітнити відпочинок у Лушморах можна походами в гори, катанням на конях та квадроциклах.

Будучи тут, неодмінно відвідайте найбільшу полонину Карпат Руну, навколо якої течуть три гірські річки – Люта, Шипіт і Туриця.

Руна знаходиться на заході Полонинського хребта на висоті 1482 метрів над рівнем моря. Тут біля водоспаду Воєводин можна організувати пікнік. А потім відвідати орнітологічний заказник “Соколові Скелі”, де можна побачити рідкісних птахів. Він знаходиться неподалік.

 

Схожі статті

Потап залишився з їжею на голові через Настю Каменських: хто раптом вивернув на репера посуд та за що?

Знаменитий український продюсер та репер Потап зняв на камеру, як залишився з пролитим молоком на голові. Що відбувається, і яке відношення це має до Каменських?

Міка Ньютон показала, як її шкіра виглядає в 38 років: не робила ботокс та процедури, а обмежилась іншим

Знаменита українська співачка Міка Ньютон вразила мережу виглядом своєї шкіри, адже на даний момент виконавиці вже 38 років. Як артистка змогла зберегти свою молодість?