Як виглядав легендарний Григорій Чапкіс в останні дні життя: після хвороби все почало відмовляти

Танці здатні дарувати позитивні емоції, щастя та неймовірний заряд бадьорості на весь день, а якщо займатися цим професійно можна забезпечити собі навіть довголіття. Легендарний Григорій Чапкіс це довів.

Знаменитий хореограф, відомий танцівник країни, суддя “Танців з зірками” Григорій Чапкіс прожив яскраве життя, яке було наповнене концертами, неймовірними хореографічними постановками та наставництвом для своїх студентів. Яке потрясіння та розчарування українці пережили, коли дізналися, що відома людина заснула навічним сном у 2021 році.

91-річний чоловік помер 13 червня після тривалого лікування в лікарні важкої хвороби та ускладнень, які були спричинені коронавірусом. Кілька разів потрапляв до реанімації через запалення легень.

Григорій Чапкіс
Григорій Чапкіс

Крім неймовірних емоцій в житті переживав горе, відчай, смуток та важкі випробування, які припадали на його долю. Відомо, що народився 1930 року в Кишиневі. Рідною мовою завжди називав румунську. Пережив Другу світову війну. Коли сім’я поверталася з евакуації, захворіли на тиф, тому довелося зупинитися в Києві, де почався зірковий шлях Чапкіса. Вступив до училища і став відомим танцівником країни.

Зірка сучасного танцю мав достатній життєвий досвід. Був одружений чотири рази та мав двох неймовірних дітей – Григорія та Лілію. Діти згадують з великою теплотою батька, адже можуть пишатися його здобуткам за період свого неймовірного, насиченого життя.

Григорій з сином
Григорій з сином

Неодноразово Григорій виступав перед поважними особами, лідерами багатьох держав, отримував багато нагород та почесних звань. Також охочі могли займатися в його власній школі танцю Чапкіса. Був професором кафедри факультету хореографічного мистецтва у Київському університеті культури і мистецтв.

Колеги, друзі, знайомі та діти завжди пам’ятатимуть його усміхненим, щирим, сповненим радості та бадьорості. Він ніколи не зважав на свій вік, продовжував танцювати навіть у свої 91. Це справжній взірець для того, аби почати любити спорт, активний спосіб життя або професійно займатися танцями, якщо до цього є бажання та хист.

Схожі статті

Змінились кардинально як зовнішньо, так і внутрішньо: як виглядали Полякова та Єфросиніна до популярності

Досягти популярності може не кожний, адже не всім вистачить цілеспрямованості та сміливості, але Оля Полякова та Маша Єфросиніна здобули її власними зусиллями.