|
27.04.2023 15:12

Євген Клопотенко і Андре Тан випустили одяг із зображенням борщу: цінність страви в усіх проявах (ФОТО)

Українські страви мають особливе місце у серці українців і не тільки. Особливу увагу приділяють, звісно, борщу. Адже це суто українська страва, яку можна готувати за різними рецептурами.

Євгена Клопотенка вже багато років вважають королем борщу, оскільки він розробляє власні рецепти і знає їх безліч. Євген досліджує історію цієї страви та робить певні висновки заради того, щоб описати все це у своїх книгах. Клопотенко навіть об’їздив половину нашої прекрасної України у пошуках справжніх українських рецептів, можливо таких, яких загалом ніхто не знає і не готує і рецепти борщу також.

Колекція одягу з борщем

Ми всі звикли до того, що їжа – це просто їжа, але професіонали бачать у цьому культуру та певні традиції, без яких не обійтися. Для них кожна страва має характер, силу, сенс, а не просто смак. Саме тому, зараз дуже влучний час аби популяризувати все українське, в тому числі і культуру їжі.

Так, наприклад, дням відомий дизайнер Андре Тан разом з Євгеном Клопотенко презентували лімітовану колекцію футболок на честь борщу. Чоловіки створили серію патріотичних футболок, музою яких є український борщ.

У колекції створено три варіанти принти: борщ під рентгеном, поп-арт у дусі Енді Уорхола і борщ на разок значків Pantone. А особливістю колекції є бірка, ні якій написано рецепт сімейного борщу від Євгена Клопотенка.

Насправді це дуже нестандартна та цікава ідея, бо здається, такого проєкту ще не було ніде. Ця колекція одразу ж демонструє кілька речей:

  • патріотизм
  • національну єдність
  • любов до української кухні
  • відтворення національного коду у сучасних умовах
  • культуру української кухні.

Тож, ця колаборація точно буде популярною серед українців, і буде зовсім не дивно, якщо ці футболки з’являться й за кордоном.