Перший назавжди: життя незабутнього Дієго Марадони у фотофактах

Такі, як він, живуть, щоб горіти і згорають, щоб жити у віках. Його ім'я назавжди буде вписане золотими літерами у історію світового футболу.

Дієго Марадона народився в 1960 році в одній із повінцій Буенос-Айреса в Аргентині. Він з дитинства захопився футболом і відразу ж проявив талант у грі.

У великому футболі Марадона дебютував на Чемпіонаті світу у 1982-му, де він грав за “Барселону”. Проте його по-справжньому зірковий час припаде на наступний мундіаль.

Перед чвертьфіналом Кубку Світу 1986 року в Мексиці

Марадона тисне руку голкіперу збірної АнгліїМарадона тисне руку голкіперу збірної Англії

На чемпіонаті світу 1986 року у поєдинку з англійцями Марадона відзначився голом, який він забив рукою, потім сказав, що це була “рука бога” і другим, який потім назвали “Голом століття”, обігравши половину команди суперника.

"Рука бога" - знаменитий гол Марадони, який він забив англійцям рукою
“Рука бога” – знаменитий гол Марадони, який він забив англійцям рукою і “Гол століття”

Того року Аргентина здобула перемогу в турнірі, а Марадону визнали найкращим гравцем світової першості. Він став першим володарем почесного Золотого м’яча.

Найкращий гравець світової першості
Найкращий гравець світової першості

Найбільші досягнення футболіста припадають на 1984—1991 роки, коли він грав за кліб “Наполі” і де виграв два чемпіонати Італії, один Кубок Італії, а також Кубок УЄФА-1989. Марадона був справжньою іконою для вболівальників італійського “Наполі”, де аргентинець провів свої найкращі роки. Футболку із номером 10 назавжди закріпили за ним.

Марадона був справжньою іконою Марадона був справжньою іконою

У 2000 році ФІФА (Міжнародна федерація футболу) проголосувала за ручення винагороди “Гравець століття” на честь початку нового тисячоліття. За результатаи онлайн-голосування Марадона став беззаперечним переможцем. У підсумку винагороду розділили між Марадоною і Пеле

2001 рік. В Марадони вже були серйозні проблеми з наркотиками та зайвою вагою.

З 2008 по 2010 рік Марадона очолював збірну Аргентини, яку довів до чвертьфіналу чемпіонату світу. Під його керівництвом сформувався щеодин чильний аргентинський футболіст Ліонель Месса.

Марадонна передає досвід Ліонелю Мессі
Марадонна передає досвід Ліонелю Мессі

Марадона входить в символічні збірні всіх часів.

Марадона позує з банером зі своїм зображеннмя
Марадона позує з банером зі своїм зображення. Росія, 2018р.

Схожі статті

Екс-суддя “Україна має талант” Слава Фролова показала, як змінилася: волосся каштанове і без косметики

Знаменита українська телеведуча та радіо ведуча Слава Фролова не працює в шоу-бізнесі вже багато років, але публіка не тільки її пам'ятає, але й неймовірно за нею сумує.

ТОП-10 найкращих нарядів вагітної Джамали, які бездоганно підкреслили круглий живіт: у моді 2024 року

Співачка Джамала продовжує вражати підписників свого фотоблогу новими та стильними образами. Представляємо до вашої уваги найкращі вбрання вагітної зірки, що стали трендом цієї весни.