|
05.01.2021 14:24

Локдаун 2021: що українці зможуть купляти в супермаркетах з 8 по 24 січня

5 січня Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов провів брифінг, під час якого уточнив, які продукти та предмети будуть доступними в супермаркетах під час локдауну.

Про введення в Україні повного локдауну стало відомо ще у середині грудня. Період самоізоляції триватиме з 8 до 24 січня. У цей час забороняється робота будь-яких кафе, ресторанів, непродовольичх магазинів, торгово-розважальних центрів, перукарень, шкіл і спортивних залів.

Учора, 4 січня, в Інтернеті з’явилася інформація щодо заборони продажу продовольчих товарів, одягу та преси у супермаркетах. Це питання настпуного дня прокоментував Максим Степанов під час брифінгу.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов

За словами Міністра охорони здоров’я, інформація, яку опублікували ЗМІ щодо заборони продажу певних товарів — насправді фейк.

“Я бачив цю інформацію, яка з’явилася в мережі, вона не є достовірною”, — прокоментував Степанов.

Він зазначив, що з 8 по 24 січня дозволена торгівля у точках продажу — магазини, супермаркети — де не менше 60% площі призначена для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв′язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням і засобами захисту рослин.

Усі інші категорії товарів залишаються доступними для населення через служби доставки. Степанов також додав, що питання продажу побутової хімії Кабмін обговорить окремо під час чергового засідання.