Чорні скриньки АН-26 передані на розшифровку

Після трагедії під Чугуєвом бортові самописці літака АН-26 вціліли і їх передали на розшифрування, яке триватиме 3-5 днів.

Бортові самописці, вони ж чорні скриньки, під час авіакатастрофи АН-26 у Харківській області вціліли. Їх передали на дешифрування. Таку інформацію надав голова урядової слідчої комісії, віцепрем’єр міністр Олег Уруський. У свою чергу голова Харківської облдержадміністрації Олександр Кучер повідомив, що розшифровуватимуть бортові самописці у Харкові.

На своїй сторінці у Facebook віцепрем’єр написав, бртові самописці, які ще називають “чорні скриньки”, знайдені.  Іформація на самописцях збережена і їх стан дозволяє проводири дешифрування. Орієнтовно воно триватиме 3-5 днів.

Чорні скриньки
Чорні скриньки

Також Олег Уруський зазначив, що уламки літака АН-26 перевезені до військової частини м. Чугуєва Харківської області, де знаходитимуться під охороною ДБР (Державного бюро розслідувань).

Окрім цього, за словами голови урядової слідчої комісії, 28 вересня у родичів загиблих мали взяти аналіз ДНК для ідентифікації тіл загиблих.

Щодо причин авіакатастрофи, то очільник Міноборони Андрій Таран розповів про те, що першопричиною трагедії стала відмова датчика лівого двигуна. Внаслідок цього літак зачепився за землю.

З приводу авіакатастрофи висловився і колишній головний військовий прокурор у 2014 – 2019 роках Анатолій Матіас. Він заявив, що перш за все варто було вилучити усі документи, які стали підставою для продовження льотної справи. І притягти до відповідальності тих, хто дозволив експлуатацію двигуна і визначити винних аварії.

Також Анатолій Матіос зазначив, що з самописців достатньо прослухати останні 20-30 секунд запису, аби зрозуміти що відбувалося на момент трагедії у літаку. за словами колишнього військового прокурора для розшифровки інформації з бортових самрписців 5 днів це забагато, адже вся необхідна інформація по трагедії умістилася в кілька секунд запису.

Також відомо, що двигун мали здати на капітальний ремонт у 2021 році після того, як літак налітає ще 5000 льотних годи. Попередньо обслуговуюче підприємство «Мотор Січ» продовжила термін служби двигуна до вказаного 2021 року. І це незважаючи на те, що капітально відремонтувати його мали ще у 2003 році.

Нагадаємо, що 25 вересня під Чугуєвом розбився військовий літак АН-26. Усі, хто були на той момент у літаку, крім одного курсанта, загинули.

Схожі статті

Колеги ненавиділи Узерлі сильніше, ніж Хюррем Султан в гаремі у “Величному столітті”: все через один вчинок

Найпопулярнішим турецьким серіалом можна по праву вважати багатосерійну драму "Величне століття", яка розтягнулася на велику кількість сезонів та подарувала світу нову Роксолану.

Даша Астаф’єва приховує, що вийшла заміж за молодого багатія: обранець на 10 років молодший – блогер

Скандальний блогер Богдан Беспалов заявив, що одна із найкрасивіших жінок в українському шоубізі Даша Астаф'єва таємно вийшла заміж. Що відомо про її обранця та перша реакція знаменитості.

Опубліковано знімок Кацуріна із зататуйованим торсом. На фото він не сам: поруч не Надя, а чоловік (ФОТО)

Надя Дорофєєва заінтригувала Мережу фотографією, на якій її чоловік блогер та ресторатор Михайло Кацурін разом зі своїм близьким другом готують вечерю. Що дивного було на знімку?

Фіналістка “Холостяка” Яна Соломко вдруге вийшла заміж та поділилася кадрами зі свята: знову дружина

Знаменита співачка Яна Соломко, яка не так давно оскандалилася в Україні через свою позицію, знову вийшла заміж. Ексклюзивними кадрами з торжества вона поділилася 27 березня.

“Дика Ребрик у строю”: 42-річна Лілія Ребрик сміливо продемонструвала себе в боді після третіх пологів

15 березня 2024 року ведуча та актриса Лілія Ребрик народила третю доньку, а вже за два тижні з'явилася на фото в ефектному образі, що підкреслює фігуру.

Нова коханка Мурата Налчаджиоглу виклала в мережу нові спільні фото: вже вивів у світ, як нову дружину

Ще кілька місяців тому турецький бізнесмен Мурат Налчаджіоглу з'являвся на публічних заходах і освідчувався зовсім іншій жінці. Все дуже круто змінилося.