Помер чоловік королеви Єлизавети ІІ принц Філіп, який нещодавно переніс хворобу: усі подробиці

Сьогодні, 9 квітня 2021 року, стало відомо про смерть чоловіка королеви Єлизавети ІІ принца Філіпа. Королівська родина понесла велику втрату.

Йому було 99 років. У 2021 він пережив коронавірус, але серце не витримало і сьогодні, 9 квітня, не стало чоловіка королеви Єлизавети ІІ. За свідченням родини, помер принц Філіп вранці у замку Віндзор.

Чоловіка називають справжнім довгожителем серед усіх членів королівської родини. Цікаво, що він є рекордсменом за віком і серед усіх чоловіків, які одружувалися з британськими королевами.

Разом з Єлизаветою ІІ, принц Філіп встановив новий курс монархії у Великій Британії.

У 1946 році він попросив дозволу у батька майбутньої королеви дозволу на одруження з нею. Лише у 1947 році сталися заручини і після них вже весілля.

Молоді принц Філіп та Єлизавета ІІ. Фото взято на просторах мережі.

Коли на престол стала Єлизавета, Філіп став її підтримувати у всіх починаннях, проте не забував, що може нести роль модерніста у політиці. Чоловік королеви став першим британським монархом, який відкрито почав спілкуватися з медіа – дав інтерв’ю телевізійному ЗМІ (до цього королівська родина спілкувалася з народом шляхом радіорепортажів).

Він також брав участь у трансляції коронації Єлизавети ІІ та навіть організував у 1969 році зйомки документального фільму про родину.

Малювання було хобі принца Філіпа. Фото взято на просторах мережі.

Цікаво, що чоловіка вже “поховали” у 2019 році. Тоді у британських ЗМІ пройшла звістка про те, що Філіп помер. Втім, згодом виявилося, що це помилково одно з інформаційних агенцій опублікувало новину. Інформація була заготовлена раніше на випадок трагедії.

Схожі статті

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.

Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко годує українських школярів: “Забрав в наших дітей цукор і сіль”

Навколо нового меню для українських школярів точаться запеклі баталії. Одні підтримують новаторство, інші категорично проти. Хто правий, перевіряла Марічка Падалко.

Олександр Пономарьов повідомив про поповнення в сім’ї розповів про свої емоції: “Я її показую вперше”

Співак Олександр Пономарьов дав онлайн-інтерв'ю, де вперше показав шанувальникам свого малюка, який лиш нещодавно з'явився у нього. Артист не стримував емоцій в ефірі.