Фокін не бачить війни між Україною і Росією на Донбасі, йому рекомендують піти з ТКГ

Заступник керівника делегації України в Тристоронній контактній групі в Мінську Вітольд Фокін заявив, що не бачить війни між Україною і Росією на Донбасі.

Заступник керівника делегації України в Тристоронній контактній групі в Мінську Вітольд Фокін заявив, що не бачить ніякого підтвердження того, що на окупованому Донбасі Росія воює проти України.

Про це Фокін сказав 29 вересня на засіданні комітету Верховної Ради України з державного будівництва, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

«Бо жодного підтвердження того, що там ведеться війна між Україною та Росією, поки що я не бачу”, – зазначив експрем’єр-міністр.

Також він вважає, що на Донбасі проти українських військових сил воюють найманці з 30 країн світу, в тому числі за активної підтримки Росії.

Також Фокін продовжує відстоювати свою позицію, що в окупованих частинах Донецької та Луганської областей треба провести місцеві вибори, оголосити загальну амністію бойовикам.

Він підкреслив, що альтернативи Мінським угодам немає, хоча йому чимало положень домовленостей не подобаються.

Зазначимо, що Фокіна запросили на засідання парламентського комітету через його заяву від 29 серпня про амністію сепаратистам та особливий статус Донбасу.

Як стало відомо, парламентський комітет за результатами даного засідання вирішив звернутися до президента Зеленського з рекомендацією звільнити першого заступника голови української делегації у ТКГ Фокіна.

На скандальну заяву Фокіна відреагували і в Офісі президента. Так, глава ОП Андрій Єрмак заявив, що Вітольд Фокін має піти з Тристоронньої контактної групи. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що у війні, яка зараз триває на Донбасі, Росія – сторона конфлікту, а не спостерігач, і через це, а також анексію Криму на РФ були накладені санкції.

«Тристороння контакта група не ухвалює жодних рішень, а є логістичним майданчиком для узгодження деталей та домовленостей, які досягаються лідерами “Нормандського формату”, – підкреслив Єрмак.

Всі важливі рішення приймає Президент України, Верховна Рада та уряд, резюмував він.

Схожі статті

Артист чи удавальник? Чому Артема Пивоварова звинувачують у кривляннях та як він перепрошував у хейтерів

32-річного виконавця здавалося обожнює вся країна. Проте, навіть у цього талановитого чоловіка є хейтери, що буквально переслідують артиста.

Євген Кошовий розсекретив, ким хоче стати його 16-річна дочка і оцінив її амбіції: “Стадіон, то стадіон”

Знаменитий український комік Євген Кошовий висловився на рахунок майбутнього своєї дочки та розповів, ким вона збирається стати у майбутньому.

Колеги ненавиділи Узерлі сильніше, ніж Хюррем Султан в гаремі у “Величному столітті”: все через один вчинок

Найпопулярнішим турецьким серіалом можна по праву вважати багатосерійну драму "Величне століття", яка розтягнулася на велику кількість сезонів та подарувала світу нову Роксолану.

Даша Астаф’єва приховує, що вийшла заміж за молодого багатія: обранець на 10 років молодший – блогер

Скандальний блогер Богдан Беспалов заявив, що одна із найкрасивіших жінок в українському шоубізі Даша Астаф'єва таємно вийшла заміж. Що відомо про її обранця та перша реакція знаменитості.

Опубліковано знімок Кацуріна із зататуйованим торсом. На фото він не сам: поруч не Надя, а чоловік (ФОТО)

Надя Дорофєєва заінтригувала Мережу фотографією, на якій її чоловік блогер та ресторатор Михайло Кацурін разом зі своїм близьким другом готують вечерю. Що дивного було на знімку?

Фіналістка “Холостяка” Яна Соломко вдруге вийшла заміж та поділилася кадрами зі свята: знову дружина

Знаменита співачка Яна Соломко, яка не так давно оскандалилася в Україні через свою позицію, знову вийшла заміж. Ексклюзивними кадрами з торжества вона поділилася 27 березня.