В Україні починає діяти фіксована ціна на газ: що передбачають нововведення і чи можна від них відмовитися

В Україні запровадили фіксовану ціну на газ. Як це відобразиться на гаманці середньостатистичного українця?

З 1 травня 2021 року на нові газові тарифи переведуть всіх українських споживачів: щомісяця кубометри рахуватимуть за єдиною ціною.

Кого зачепить найбільше?

Всіх, хто користується газом не тільки для обігріву будинку, але й для приготування їжі, наприклад, з 1 травня, автоматично переводять на літній тариф. Як взимку, так і влітку кубометр газу коштуватиме однаково.

Тарифи можуть зрости
З 1 травня ціна на газ зростає і стає фіксованою.

До сих пір літні тарифи були низькі, в опалювальний сезон газ коштував дорожче. Повідомляється, що ціна буде становити приблизно 8 тис. гривень за кубометр і ще 2 приблизно 2 тис. грн за доставку.

Але так буде не у всіх регіонах. Найбільше, а це 13,5 грн за куб, будуть платити клієнти Чернівецькій, Житомирській та Херсонській обласних енергопостачальних компаній. Найдешевший газ буде в Луцьку – 7,88 грн. Платити за такими тарифами доведеться до 30 квітня 2022 року. Змінити зафіксовану на 12 місяців ціну постачальник має право тільки в сторону зменшення.

Чи є можливість відмовитися?

Модна самостійно вибрати: платити за новими першотравневими правилами або повернутися на свій тариф. Таке право існує.

“Річний тариф на газ – це не ультиматум. У постачальника його можна змінити на місячний, сезонний, на квартальний. Можна також змінити постачальника газу”, – говорить Юрій Корольчук.

Компанію можна вибрати навіть з іншого регіону України, в якій вигідніше тариф. Для цього треба звернутися із заявою до нового постачальника. Контракт з ним буде діяти протягом року.

Схожі статті

Наталія Сумська розповіла про пророцтво, яке почула її мама, а потім і вона: “Прийде на світ Божий”

Знаменита українська акторка Наталія В'ячеславівна Сумська розповіла про неймовірну подію, яка сталася у житті її покійної матері Ганни Іванівни.

Оля Фреймут показала, як змінилася закордоном: обличчя, де час залишив слід, а не лікар уколами ботоксу

Телеведуча Оля Фреймут вперше за довгий час знялася у професійній фотосесії. Як відреагували на нові знімки знаменитості, її шанувальники? Читай далі у матеріалі.

Уникаємо психологічних проблем: Дмитро Карпачов назвав 3 казки, які не варто читати дітям та пояснив чому

Казки відкривають дітям усесвіт, де можливі всілякі пригоди та чудеса. Проте, виявляється, книжки, що ми читаємо дітлахам, потрібно ретельно обирати.

Екс-чоловік Лорак Мурат Налчаджиоглу офіційно розлучився: як відреагувала на це колишня дружина Лілія Реус

10 місяців тривав офіційний шлюб турецького бізнесмена Мурата Налчаджиоглу та візажистки Лілії Реус. Фактично пара розлучилася через 5 місяців після весілля.

Артист чи удавальник? Чому Артема Пивоварова звинувачують у кривляннях та як він перепрошував у хейтерів

32-річного виконавця здавалося обожнює вся країна. Проте, навіть у цього талановитого чоловіка є хейтери, що буквально переслідують артиста.

Євген Кошовий розсекретив, ким хоче стати його 16-річна дочка і оцінив її амбіції: “Стадіон, то стадіон”

Знаменитий український комік Євген Кошовий висловився на рахунок майбутнього своєї дочки та розповів, ким вона збирається стати у майбутньому.