На Луганщині масштабні лісові пожежі: евакуюють уже чотири села

На Луганщині триває ліквідація пожеж поблизу населених пунктів, де 30 вересня виникло загоряння сухої трави та лісової підстилки.

На Луганщині продовжують гасіння лісових пожеж поблизу населених пунктів Трьохізбенка, Муратове, Кряківка, Капітанове Новоайдарського району, а також між селами Половинкине та Байдівка Старобільського району. Їх спричинило загоряння 30 вересня сухої трави. У 4 селах Луганщини організовують евакуацію жителів.

А саме, йдеться про с. Артема, с. Нижньотепле Станично-Луганського району та с. Муратове і  с. Капітанове Новоайдарського району, повідомляє ДСНС.

Тут існує загроза розповсюдження пожежі на населені пункти.

Наразі зусилля пожежників спрямовані на ліквідацію пожеж у Старобільському, Новоайдарському, та Станично-Луганському районах, тут через значні пориви вітру відбулося сильне поширення вогню. Горить лісовий масив загальною площею приблизно 50 га в районі с. Кряківка та с. Трьохізбенка Новоайдарського району, с. Муратове Новоайдарського району, близько 10 га лісу в поблизу с. Піщане, с. Малинове, та с. Артема Станично-Луганського району, близько 8 га – між с. Байдівка і с. Половинкине Старобільського району.

Повідомляється, що жертв та постраждалих внаслідок пожеж немає.

Оскільки погодні умови несприятливі, зокрема, спостерігається сильний поривчастий вітер, існує загроза розповсюдження пожежі на населенні пункти. Відомо, що у с. Кряківка пожежа забрала два житлові будинки та одну не житлову будівлю, зазнали пошкоджень господарські споруди у десятьох домогосподарствах.

У гасінні лісових пожеж у трьох районах Луганщини наразі беруть участь 192 людей та 44 одиниці техніки.

Схожі статті

Оля Полякова залишила чоловіка і розповіла, заради кого зібрала свої валізи: “В найкращій компанії”

Музиканти усього світу прекрасно знають, що таке розлука з сім'єю, адже гастролі можуть продовжуватися не тільки півроку, але декілька років, якщо мова йде про великий тур.

Співак Шаман, який живе на гроші Ротару, видав свою таємницю після втечі до США: “Подорож була захоплюючою”

Як відомо, у знаменитої української співачки Софії Ротару є спадкоємець, який також намагається підкорити сцену. Анатолій Євдокименко на даний момент знаходиться в США.