Вихідні і святкові дні в червні 2021 року: коли та скільки днів українці відпочиватимуть на початку літа

Вихідних днів в червні 2021 року буде більше, аніж зазвичай, оскільки на початку літа в Україні відзначаються два великих свята.

Перший місяць літа подарує українцям додаткові вихідні дні. У червні 2021 року святкуються Трійця та День Конституції, тому працювати доведеться лише 20 днів, а відпочивати 10.

Святкові дні в червні 2021

Так, на неділю 20 червня припадає велике християнське свято, яке носить назву Трійця. Її прийнято відзначати на п’ятдесятий день після Великодня. Саме у цей день в Єрусалимі зійшов Святий Дух у вигляди вогненних язиків полум’я. Ще Трійцю називають Зеленими святами, на які зазвичай у церквах проводиться святкова служба.

Трійця
Трійця

Оскільки в цьому році Трійця припадає на офіційний вихідний, то і відпочинок згідно з діючим законодавством переноситься на наступний день, тобто на понеділок.

Через тиждень після цього на українців знову чекатиме подовжений відпочинок у зв’язку з державним святом Днем Конституції України. Його дата незмінна — 28 червня, у цьому році це понеділок, отже він буде неробочим, що не може не радувати. Цікаво, що це свято єдине, закріплене у самій Конституції, а саме в 161 статті.

Конституція України
Конституція Україн

Вихідні дні в червні 2021

Загалом вихідні у червні припадають на наступні дати:

  • 5-6;
  • 12-13;
  • 19-20-21;
  • 23-27-28.
Календар вихідних днів у червні 2021 року
Календар вихідних днів у червні 2021 року

Зараз самий час планувати вікенди — замовляти білети для подорожей чи попередити батьків, бабусь та дідусів про свій приїзд у село. Якщо ж ваші плани зайняті наведенням порядку на дачах і городах, не забудьте порадувати себе шашликом або іншими улюбленими ласощами.

Схожі статті

Співак Шаман, який живе на гроші Ротару, видав свою таємницю після втечі до США: “Подорож була захоплюючою”

Як відомо, у знаменитої української співачки Софії Ротару є спадкоємець, який також намагається підкорити сцену. Анатолій Євдокименко на даний момент знаходиться в США.

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".