Як живе українка, яка стала матір’ю в 65 і чому у неї хочуть відібрати доньку: таємниці Валентини Підвербної

Валентина Підвербна з Чернігова стала найстаршою матір'ю у всій Україні. Свого первістка жінка народила в 65.

У минулому медпрацівник, а нині пенсіонерка Валентина Григорівна Підвербна в 2011 році сколихнула всю країну — вона вперше стала мамою, коли їй було вже 65. Ровесниці героїні статті в такому віці виховують онуків і чекають на правнуків, але її анітрохи не бентежить пізнє материнство.

Завагітніти Валентині вдалося за допомогою ЕКО, хоча і не з першого разу — тільки з третьої спроби. Більш того, щоб назбирати грошей на штучне запліднення, жінка сиділа на одній картоплі і соняшниковій олії.

Валентина Підвербна

Незважаючи на вік матері, дівчинка, яку Підвербна назвала Анна-Марія, з’явилася на світ доношеною і абсолютно здоровою. Не можна не відзначити, що Валентина Григорівна двічі була заміжня, однак в обох шлюбах дітей завести так і не вдалося. Про існування ЕКО вона дізналася вже в 60, а остаточно наважилася на нього, коли залишилася зовсім одна без батьків і родичів.

Валентина Підвербна з новонародженою донькою
Валентина Підвербна з новонародженою донькою

Історія здається щасливою тільки на перший погляд. За словами сусідів мами-рекордсменки, вона і без того ніколи не була привітною, а після народження дочки все погіршилося ще більше. Підвербну навіть колись намагалися позбавити батьківських прав — мовляв, у неї в квартирі брудно і погано пахне, Анну-Марію вона вивозила на прогулянку в повністю закритій колясці, займалася жебрацтвом. До того ж жінка всіляко уникала спілкування з іншими матерями і дітьми.

Валентина і Анна-Марія Підвербні
Валентина і Анна-Марія Підвербні

В Чернігівській службі у справах дітей заявили, що Валентина гіпертрофовано любить дочку, але це не привід відбирати її у неї, адже є безліч інших куди більш складних сімей.

Також сусіди Підвербної незадоволені тим, як грубо вона поводиться з оточуючими — нецензурщина є для неї звичайною справою, а дівчинка за нею повторює. Втім, життя Анни-Марії не під загрозою — так, у її матері є дивацтва в поведінці, але з психічним здоров’ям у неї все в порядку, речі вона їй купує нові, а продукти якісні. Виходить, що за великим рахунком дорікнути Валентину Григорівну можна лише в зайвій материнській турботі.

Валентина Підвербна і Анна-Марія на першому дзвонику
Валентина Підвербна і Анна-Марія на першому дзвонику

Тим не менш, пізнє материнство завжди викликатиме в суспільстві суперечки, як і в даному випадку. Деякі вважають, що народжувати варто завжди, коли є сили та бажання, інші ж впевнені, що такі жінки прирікають дітей на раннє сиротство.

Схожі статті

Тіна Кароль та Shumei: майже 40-річна співачка знайшла заміну Дану Балану? Йому 22, а звучить як Вакарчук

Відома українська співачка Тіна Кароль та молодий виконавець Shumei випустили спільний трек, що за кілька днів здобув неабияку популярність. Артисти поділились враженнями про співпрацю.

Старша донька Олі Полякової розповіла, скільки заробляє на своїх соцмережах: в 12 разів більше мінімалки

Вона може мати все, що побажає, адже багаті батьки нічого не пошкодують для любої донечки. Проте, Маша й сама не проти заробляти. Як вона це робить та скільки отримує?

Дмитро Монатік стане батьком втретє та вразив зізнанням: “Взагалі немає різниці хлопчик чи дівчинка”

Дмитро Монатік вже давно має велику прекрасну родину, яку із задоволенням показує публіці і на яку чекав в Україні після 24 лютого. Погані події в країні не вплинули на бажання зірки мати ще дітей.

Це вже буде четверта дитина: Інна Мірошниченко ніяк не може зупинитись всиновлювати дітей. Подробиці

Ірина та Тімур Мірошниченко знову наважилися на всиновлення дитини: двоє своїх дітей, один всиновлений та буде ще один. Подробиці життя зіркового подружжя.

Екс-дружина DZIDZIO Славія розповіла, чому не хотіла брати слухавку та говорити з ним: “Вилити цей біль”

Знаменита українська співачка та колишня дружина Дзідзьо Ярослава Притула дала ексклюзивне інтерв'ю, в якому розповіла, як не хотіла брати слухавку від екс-чоловіка.