|
18.05.2021 16:52

Як живе українка, яка стала матір’ю в 65 і чому у неї хочуть відібрати доньку: таємниці Валентини Підвербної

Валентина Підвербна з Чернігова стала найстаршою матір'ю у всій Україні. Свого первістка жінка народила в 65.

У минулому медпрацівник, а нині пенсіонерка Валентина Григорівна Підвербна в 2011 році сколихнула всю країну — вона вперше стала мамою, коли їй було вже 65. Ровесниці героїні статті в такому віці виховують онуків і чекають на правнуків, але її анітрохи не бентежить пізнє материнство.

Завагітніти Валентині вдалося за допомогою ЕКО, хоча і не з першого разу — тільки з третьої спроби. Більш того, щоб назбирати грошей на штучне запліднення, жінка сиділа на одній картоплі і соняшниковій олії.

Незважаючи на вік матері, дівчинка, яку Підвербна назвала Анна-Марія, з’явилася на світ доношеною і абсолютно здоровою. Не можна не відзначити, що Валентина Григорівна двічі була заміжня, однак в обох шлюбах дітей завести так і не вдалося. Про існування ЕКО вона дізналася вже в 60, а остаточно наважилася на нього, коли залишилася зовсім одна без батьків і родичів.

Валентина Підвербна з новонародженою донькою

Історія здається щасливою тільки на перший погляд. За словами сусідів мами-рекордсменки, вона і без того ніколи не була привітною, а після народження дочки все погіршилося ще більше. Підвербну навіть колись намагалися позбавити батьківських прав — мовляв, у неї в квартирі брудно і погано пахне, Анну-Марію вона вивозила на прогулянку в повністю закритій колясці, займалася жебрацтвом. До того ж жінка всіляко уникала спілкування з іншими матерями і дітьми.

Валентина і Анна-Марія Підвербні

В Чернігівській службі у справах дітей заявили, що Валентина гіпертрофовано любить дочку, але це не привід відбирати її у неї, адже є безліч інших куди більш складних сімей.

Також сусіди Підвербної незадоволені тим, як грубо вона поводиться з оточуючими — нецензурщина є для неї звичайною справою, а дівчинка за нею повторює. Втім, життя Анни-Марії не під загрозою — так, у її матері є дивацтва в поведінці, але з психічним здоров’ям у неї все в порядку, речі вона їй купує нові, а продукти якісні. Виходить, що за великим рахунком дорікнути Валентину Григорівну можна лише в зайвій материнській турботі.

Валентина Підвербна і Анна-Марія на першому дзвонику

Тим не менш, пізнє материнство завжди викликатиме в суспільстві суперечки, як і в даному випадку. Деякі вважають, що народжувати варто завжди, коли є сили та бажання, інші ж впевнені, що такі жінки прирікають дітей на раннє сиротство.

Сайт використовує cookies для поліпшення роботи з уподобаннями користувачів.