Самогоноваріння може стати легальним

У Верховній раді триває активне обговорення законопроєкту №4153 про ліквідацію штрафів за самогоноваріння.

Депутати на чолі з Галиною Третьяковою (фракція «Слуги народу»), які й зареєстрували його стверджують, що виконують волю багатьох українців: «Люди мають право користуватися плодами своєї праці».  Пропонується врегулювати процедуру виготовлення, розливу і зберігання продукту з метою убезпечення від негативних наслідків у процесі та після прийому. А згодом можна буде й говорити про ринок спиртних напоїв домашнього приготування.

Проблему потрібно було вирішити давно , – реагують у соцмережах зацікавлені.

Як пояснюють депутати, ідеться про те, що люди все одно  женуть самогон для власних потреб, Але зараз ця діяльність вважається протиправною. Крім того, сума штрафу у 170 грн на сьогодні просто сміхотворна, вона не покриває навіть судові витрати.

Інший табір, – ті, хто виступають за здоровий спосіб життя, резонно запитують: «А як і хто буде визначати для своїх потреб чи не тільки, зі своїх продуктів чи з придбаних у крамниці гнатимуть напій?

Нагадаємо, що спроби вирішити проблему надмірного вживання алкоголю шляхом заборони робилися неодноразово. У минулому сторіччі  було п’ять антиалкогольних кампаній. Найвідоміша з них 1985-1990 років, так званий «горбачовський сухий закон», яка мала свої плюси і мінуси. Добрим було те, що за період заборони збільшилася тривалість життя і зросла народжуваність. А негативним – в країні знищили цінні насадження винограду і, по суті, вбили виноробну галузь. Країна втратила майже п’яту частину бюджету.

Схожі статті

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.

Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко годує українських школярів: “Забрав в наших дітей цукор і сіль”

Навколо нового меню для українських школярів точаться запеклі баталії. Одні підтримують новаторство, інші категорично проти. Хто правий, перевіряла Марічка Падалко.

Олександр Пономарьов повідомив про поповнення в сім’ї розповів про свої емоції: “Я її показую вперше”

Співак Олександр Пономарьов дав онлайн-інтерв'ю, де вперше показав шанувальникам свого малюка, який лиш нещодавно з'явився у нього. Артист не стримував емоцій в ефірі.