Вчитель із Заліщиків Тернопольської області здобув премію у 250 тисяч гривень

Переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2020 став учитель історії та громадянського суспільства з міста Заліщики Тернопільської області Василь Дяків.

Переможець обігнав майже три тисячі конкурентів.

На урочистій церемонії вручення премії, яка цьогоріч у грошовому еквіваленті склала 250 тисяч гривень, Василь Дяків сказав, що його найбільша перевага у тому, що він завжди любив вчитися і продовжує це робити постійно.

Перемога вчителя провінційного містечка не була випадковою. У 2019 році Василь Дяків переміг у конкурсі «Учитель року» Міністерства освіти та науки України, має звання “Заслужений вчитель України. Педагог підготував шість десятків учнів до участі у обласних етапах конкурсів.

За визначенням переможця, вчитель Української національної школи повинен бути особистістю, патріотом і новатором.

Церемонія урочистого нагородження
Церемонія урочистого нагородження

Також Василь Дяків отримав можливість відвідати найбільшу світову освітню подію Global Education and Skills Forum 2021, а від організатора – громадської спілки «Освіторія», один рік безкоштовного навчання.

У номінації «Вибір серцем» відзначили львівського учителя української мови та літератури Олега Шведа, який впродовж тридцяти років працював з дітьми, що перебували на лікуванні у ОХМАТДИТі,та навчав їх по програмі.

Для довідки: Національна премія Global Teacher Prize Ukraine була започаткована у 2017 році як складова міжнародної премії Global Teacher Prize.

Як зазначила голова ГС «Освіторія» Зоя Литвин, премія була заснована для підняття престижності професії педагога.

Схожі статті

“Дика Ребрик у строю”: 42-річна Лілія Ребрик сміливо продемонструвала себе в боді після третіх пологів

15 березня 2024 року ведуча та актриса Лілія Ребрик народила третю доньку, а вже за два тижні з'явилася на фото в ефектному образі, що підкреслює фігуру.

Нова коханка Мурата Налчаджиоглу виклала в мережу нові спільні фото: вже вивів у світ, як нову дружину

Ще кілька місяців тому турецький бізнесмен Мурат Налчаджіоглу з'являвся на публічних заходах і освідчувався зовсім іншій жінці. Все дуже круто змінилося.

У Потапа роман із колишньою дружиною Позитива? В мережі розповіли, що стало причиною “паузи” з Каменських

Впродовж двох років в мережі ходять чутки про те, що нібито Потап та Настя Каменських розлучаються. Зірки навідріз заперечують подібні новини.

29-річній дружині Віктора Павліка знову робитимуть операцію: вже зробила собі красивий ніс та підборіддя

Четверта дружина Віктора Павліка блогерка Катерина Репяхова повідомила, що за два дні лягає на нову операцію. Вже тривають останні приготування.

Соломія Вітвіцька показала нові фото з коханим та розповіла про його підвищення: сильні почуття на відстані

Знаменита українська телеведуча Соломія Вітвіцька вразила мережу оновленням у своєму мікроблозі. Зірка показала, як зараз виглядає її бойфренд.

TAYANNA отримала ділянку землі на Балі та зізналася, хто їй зробив цей подарунок: “Я побудую собі там віллу”

Популярні жіночі гурти, які здебільшого складаються з дуже вродливих представниць прекрасної статі, часто прокладають своїм екс-учасницям шлях у світле майбутнє.