Під час осіннього призову в ЗСУ наберуть на 1,5 тисячі менше юнаків. Чому?

З 1 жовтня розпочалася осіння призовна кампанія. В Українське військо мають набрати 13 570 юнаків. Втім, багатьом вдасться ухилитися від строкової служби. Розкажемо кому.

Юнаки віком 18 і старші, які не досягли 27 років, чоловіки, поповнять не лише лави Збройних Сил України, але й Національної гвардії, Держприкордонслужби, Державної спеціальної служби транспорту.

Кількість призовників під час осіннього призову до Збройних сил, порівняно із запланованою, зменшено на 1,5 тисячі осіб. Різницю планується компенсувати за рахунок контрактників.

Разом з тим, існує значна категорія осіб, які мають право на відстрочку від призову. І це такі чоловіки: у яких є 3-річна дитина; у яких дружина при надії;  єдині годувальники в родині; піклувальники і опікуни; які навчаються на денній формі навчання; у яких є непрацездатні батьки; священнослужителі, поліцейські, деякі вчителі і лікарі; визнані медкомісією непридатними до служби.

Солдати строкової служби
Солдати строкової служби

Нагадаємо, що вік призовників з 18 років повернув Президент Володимир Зеленський у січні цього року. До того до війська забирали з 20 років.

Схожі статті

Співак Шаман, який живе на гроші Ротару, видав свою таємницю після втечі до США: “Подорож була захоплюючою”

Як відомо, у знаменитої української співачки Софії Ротару є спадкоємець, який також намагається підкорити сцену. Анатолій Євдокименко на даний момент знаходиться в США.

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.