Уряд виділив 832 млн гривень на подолання коронавірусної інфекції в Україні

260 млн гривень − на збільшення кількості тестувань і 572 млн гривень – місцевим лікарням для закупівлі апаратів штучної вентиляції легень. Такі кошти збирається виділити Уряд для покращення ситуації із захворюванням на коронавірус.

Про це повідомляє Михайло Радуцький, голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації. Інформацію депутат озвучив після наради у Президента В.Зеленського 11 жовтня.

Зокрема, інформує, що за наказом Президента Міністерство Охорони Здоров’я має збільшити кількість ПЛР-тестів з 30-35 тис до 50 тис на добу. Для цього Уряд винайшов 100 млн гривень на заключення контрактів з приватними лабораторіями і 160 млн гривень на додаткову закупку реагентів та лабораторного обладнання.

Обладнання для штучної вентиляції легенів
Обладнання для штучної вентиляції легенів

Такі заходи були необхідні після того, як почала надходити  інформація з регіонів про те, що міністерство радить скеровувати на ПРЛ-тестування лише у випадку, якщо людина кашляє.

Ще 572 млн гривень уряд виділив регіонам для того, щоб місцева влада обладнала 80% ліжкомісць апаратами штучної вентиляції легень. Такою була вимога В.Зеленського під час наради.

Поряд з цим обговорили широкомасштабну кампанію з підготовки до розгортання великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних закладів першої та другої хвилі. Намічено закупити необхідне обладнання для того, щоб нові госпіталі змогли почати роботу за лічені дні. У режимі готовності до прийняття хворих на COVID – 19 мають бути відомчі лікарні та заклади, підпорядковані Медичній академії наук.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 12 жовтня в Україні зафіксовано 4 420 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Кількість активних хворих становить 146 029 осіб. За добу одужало 903 пацієнти. Лідирує Харківська область – 25 186 хворих. Другою іде Львівська область з кількістю хворих 22 788.

Нагадаємо, загалом в Україні 265 454 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, із них 5 015 летальних, 114 410 пацієнтів одужали. Проведено 2 602 635 тестувань методом ПЛР.

Схожі статті

Павлу Костіцину нічого не світить: Надія Матвєєва обрала в коханці чоловіка, якого старша на 20 років

Телеведуча Надія Матвєєва за останні два роки встигла дати багато інтерв'ю, де докладно розповіла про кардинальні зміни у своєму житті. Найголовніше - вона більше не самотня.

“Підійдуть і скажуть: та вона тобі не рідна”. Могилевська розповіла, чому ховає своїх прийомних дочок

Знаменита українська співачка Наталія Могилевська дала ексклюзивний коментар на рахунок своїх дочок, зовнішність яких досі залишається великою загадкою.

Обличчя все молодше, сукні все коротші: як виглядає мама Дана Балана у свої 64 роки – вилита Тіна Кароль

Сьогодні, 29 березня, мамі зіркового наставника українського "Голосу" співака Дана Балана - молдавської телеведучої та співачки Людмилі Балан виповнилося 64 роки.

Теж покинула Україну і гайнула одразу до чоловіка: Каменських несподівано засвітилася за кордоном з Потапом

Після чуток про розставання, співачка Настя Каменських несподівано засвітилася з Потапом. Що робили "колишні" чоловік та дружина на одній кухні? Та хто в той момент був поруч?

Наталія Сумська розповіла про пророцтво, яке почула її мама, а потім і вона: “Прийде на світ Божий”

Знаменита українська акторка Наталія В'ячеславівна Сумська розповіла про неймовірну подію, яка сталася у житті її покійної матері Ганни Іванівни.

Оля Фреймут показала, як змінилася закордоном: обличчя, де час залишив слід, а не лікар уколами ботоксу

Телеведуча Оля Фреймут вперше за довгий час знялася у професійній фотосесії. Як відреагували на нові знімки знаменитості, її шанувальники? Читай далі у матеріалі.