Коли переводять годинник на зимовий час 2021: в який день, о котрій годині та як це впливає на здоров’я

Вже багато років точаться суперечки з приводу переходу на зимовий час. 2021 – не виняток. Чи дійсно країна може зекономити кошти одним лише переводом годинникових стрілок? У цьому матеріалі ми згадаємо, як виникла така ідея, як жили наші предки 100 років тому, розглянемо теорії впливу зміни біоритмів на людину та відповімо на головне питання – коли переводять годинник на зимовий час у 2021-му.

Перехід на зимовий час 2021 є обов’язковим для всієї країни. Ця традиція є відносно новою і пов’язана з економією електроенергії. Останнім часом з’явилося багато критиків у даної ідеї, мовляв, ніхто вже так у Європі не робить, але наша держава все одно взяла інше рішення й оголосила, коли переводять годинник на зимовий час у 2021 році.

Коли переводять годинник на зимовий час 2021

Чи переходить Європа на зимовий час?

Ідея економити електроенергію виникла у минулому столітті. Тоді провідні європейські країни вирішили двічі на рік пересувати стрілки годинників, аби робоча діяльність людини тривала у світлу пору доби. Разом з цим навантаження на електростанції б зменшувалося. В Україну традиція дійшла у 1981 році, а за часів Незалежності, у 1996, Верховна Рада Україна на законодавчому рівні зафіксувала перехід держави на зимовий і літній час. У 21 сторіччі у ЄС масово почали відмовлятися від цього задуму, мовляв, природні біоритми людини не пристосовані до цього. Втім, цього року Австрія, Польща, Монако, Молдова, Румунія, Фінляндія, Швеція разом з нами будуть спати на одну годину більше.

Який час є органічним для людини: зимовий чи літній?

Коли переводять годинник на зимовий час 2021

Лікарі стверджують, що перехід на зимовий час 2021 може завдати шкоди імунітету та збити ритм сну. Медики вважають, що для того, аби правильно адаптуватися до зміни періоду, потрібно мінімум за 3 дні дотримуватися режиму, виключити з раціону жирну і смажену їжу, аби не перенавантажити шлунок, а також спати щонайменше 7 годин. Після того, як задзвонив будильник – одразу включайте світло, аби організм припинив виробіток мелатоніну.

Коли слід пересунути стрілки на 1 годину назад цього року?

Приготуватися до переходу на зимовий час 2021 слід 30 жовтня. О 4-й ранку 31 жовтня стрілки годинників слід посунути назад на третю ночі. Втім, сучасні гаджети вже давно можуть це зробити за нас автоматично, тож питання про те, коли переводять годинник на зимовий час 2021 – лише проблема електронних помічників. Комфортних вам змін і будьте здорові!

Схожі статті

Сумська розповіла, що дочка залишила їй перед тим, як покинути маму заради москви: на згадку від Паперної

Відома українська акторка Ольга Сумська вперше за довгий час публічно пригадала про свою старшу дочку та розповіла про спогад, який залишився від спадкоємиці.

Куди так швидко летить час: 42-річна Лілія Ребрик тільки народила, а найменшій донечці вже місяць (ФОТО)

Відома телеведуча Лілія Ребрик святкує 1 місяць своєї найменшої донечки: зірка показала у соціальних мережах, як проводить час зі всіма своїми доньками. Подробиці.

Аніта Луценко одягла червоний купальник із “Рятувальників Малібу” та показала свій шовковий персик (ФОТО)

Відома фітнес-тренерка Аніта Луценко вразила своїх підписників зовнішнім виглядом: в якому образі з'явилась спротсменка та чим саме здивувала шанувальників?