85% українців вважають себе патріотами, а 59% готові захищати Україну зі зброєю в руках

85% українців назвали себе патріотами, при цьому відносно більше патріотично налаштованих громадян серед респондентів старшого віку.

Більшість українців вважають себе патріотами своєї країни, однак не всі готові воювати за неї.

Такі результати опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг” до Дня захисника України.

Так, як свідчать дані соціологічного дослідження, 85%  українців вважають себе патріотами України, 12% – так не вважають.

При цього відсоток патріотично налаштованих українців приблизно однаковий по всій території країни, проте відносно вищий серед респондентів старшого віку.

Як зясувалося, 69% учасників опитування позитивно ставляться до впровадження свята Дня захисника України на державному рівні, 23% – сприймають нейтрально і тільки 5% – негативно. Найкраще дане свято сприймається населенням західних та центральних областей.

Військовослужбовець
Військовослужбовець

Щодо готовності стати захисником своєї країни, то, як свідчать дані опитування, 59% респондентів заявили, що у випадку виникнення такої загрози готові зі зброєю в руках відстоювати територіальну цілісність країни.

Дане опитування проводилось 10-12 жовтня методом телефонного інтерв’ю. В ньому взяло участь 2000 українців віком від 18 років і більше в усіх областях України, за винятком тимчасово окупованих Криму, частин Луганської та Донецької  областей.

Схожі статті

Співак Шаман, який живе на гроші Ротару, видав свою таємницю після втечі до США: “Подорож була захоплюючою”

Як відомо, у знаменитої української співачки Софії Ротару є спадкоємець, який також намагається підкорити сцену. Анатолій Євдокименко на даний момент знаходиться в США.

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.