Скоро по 2400 гривень: українцям оголосили про нові пенсії. Хто отримає і коли?

Традиційно перед виборами виникає питання підвищення пенсій. Нинішні вибори до органів місцевого самоврядування не виняток − за тиждень перед виборами українським пенсіонерам розказали хто, коли і на скільки може розраховувати у питанні зростання пенсій. 

Про це розказав радник міністра соціальної політики Микола Шамбір Ютюб каналу «Дом».

Підвищення пов’язане зі збільшенням прожиткового мінімуму, яке відбудеться у грудні цього року.

Він також запевнив, що  у наступному році треба очікувати підвищення прожиткового мінімуму двічі – у липні і у грудні.

Вже з січня цього року підвищення пенсій відбудеться для пенсіонерів, які на сьогодні при стажі 30-35 років мають мінімальну пенсію (2000тис грн). Підвищення буде на 400 грн. Отже з 2000 грн їх пенсія зросте до 2400грн. Це можливе тільки для деяких категорій пенсіонерів.

Було обіцяно таке

Також речник повідомив, що Верховною Радою прийнята постанова, відповідно до якої з 1 березня наступного року індексація пенсій стане щорічною для усіх категорій пенсіонерів.

Питання про індексацію пенсій дискутується  уже тривалий час, але нарешті по ньому дійшли згоди.

За попередніми підрахунками, після індексації пенсія зросте на 11%. Такі розрахунки робляться на основі змішаного коефіцієнту зростання індексації за минулий рік – 50% і зростання середньої заробітної плати за три попередні роки -50%. Отже, у підсумку виходить 11 %.

«Це буде суттєве збільшення», − підсумував Шамбір.

Одночасно з цим ростуть ціни. Уже зросли ціни на основні продукти – хлібо-булочні вироби, цукор, яйця. Соціологи б’ють на сполох: за межею бідності офіційно знаходиться більше 50% українців.

Схожі статті

Євген Кошовий розсекретив, ким хоче стати його 16-річна дочка і оцінив її амбіції: “Стадіон, то стадіон”

Знаменитий український комік Євген Кошовий висловився на рахунок майбутнього своєї дочки та розповів, ким вона збирається стати у майбутньому.

Колеги ненавиділи Узерлі сильніше, ніж Хюррем Султан в гаремі у “Величному столітті”: все через один вчинок

Найпопулярнішим турецьким серіалом можна по праву вважати багатосерійну драму "Величне століття", яка розтягнулася на велику кількість сезонів та подарувала світу нову Роксолану.

Даша Астаф’єва приховує, що вийшла заміж за молодого багатія: обранець на 10 років молодший – блогер

Скандальний блогер Богдан Беспалов заявив, що одна із найкрасивіших жінок в українському шоубізі Даша Астаф'єва таємно вийшла заміж. Що відомо про її обранця та перша реакція знаменитості.

Опубліковано знімок Кацуріна із зататуйованим торсом. На фото він не сам: поруч не Надя, а чоловік (ФОТО)

Надя Дорофєєва заінтригувала Мережу фотографією, на якій її чоловік блогер та ресторатор Михайло Кацурін разом зі своїм близьким другом готують вечерю. Що дивного було на знімку?

Фіналістка “Холостяка” Яна Соломко вдруге вийшла заміж та поділилася кадрами зі свята: знову дружина

Знаменита співачка Яна Соломко, яка не так давно оскандалилася в Україні через свою позицію, знову вийшла заміж. Ексклюзивними кадрами з торжества вона поділилася 27 березня.

“Дика Ребрик у строю”: 42-річна Лілія Ребрик сміливо продемонструвала себе в боді після третіх пологів

15 березня 2024 року ведуча та актриса Лілія Ребрик народила третю доньку, а вже за два тижні з'явилася на фото в ефектному образі, що підкреслює фігуру.