Популярні супермаркети “Сільпо” та “АТБ” відмовляються від української продукції: як зростуть тепер ціни

Популярні мережеві магазини, які можна знайти у майже у кожному місті, оголосили про те, що на полицях громадяни будуть бачити більше закордонних товарів.

24 лютого кардинально змінило наше життя. Вже можна побачити, як формується тенденція до збуту товарів. Звісно, докладаються великі зусилля для того, щоб подолати можливу продовольчу кризу.

Популярні супермаркети “Сільпо” та “АТБ” відмовляються від української продукції

Нині мережі супермаркетів “АТБ” та “Сільпо” оголосили про збільшення кількості імпортованої продукції. Поки що їхня кількість складає від 15% до 20%. Проте, ця цифра може вирости. Покупці, які відвідують “АТБ” могли вже помітити на полицях товари з Німеччини, Польщі, Словаччини та Румунії. Управлінці запевняють, що це не гуманітарна допомога, а реальні товари, завезені для продажу.

Чому імпорт витіснив вітчизняну продукцію?

Сьогодні велика частина України знаходиться під окупацією, а підприємства не можуть виготовляти та збувати товари. До всього цього слід ще й докласти і порушену інфраструктуру, яка прямо впливає на надходження продукції. Найяскравіше це проявилося на поставках солі. Після того, як зупинилося підприємство “Артемсіль” через небезпечне розташування, “біле золото” враз злетіло у ціні та зникло з полиць. Також можна помітити, що поменшало і миючих засобів.

Спостерігається тенденція до росту цін на імпортну продукцію на 5-20%. Експерти помітили, що зараз наші покупці з осторогою ставляться до закордонного добра. Нові марки ще не відомі українцям і їм слід закріпитися на ринку.

Нагадаємо, що досі ряд звільнених міст отримує гуманітарну допомогу.

Схожі статті

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.