Торт-вбивця мало не позбавив семирічну дівчинку життя. Львівські лікарі врятували

Семирічна дівчинка з м.Дрогобич, що на Львівщині запам'ятає торт з котиками із маршмеллоу на все життя. З дротиком у горлі, яким кондитері прикріпили до торта прикрасу у вигляді киці, дівчинку терміново ушпиталили в ОХМАТДИТ.

На рентгенівському знімку, яке привезли зі собою батьки, у горлі дитини було чітко видно стороннє тіло. Другого дня, зранку, лори ОХМАТДИТу дівчинку прооперували. Про це повідомила varta 1.

Дротика, який зачепився  за тканину кореня язикового мигдалика лікарі змушені були  діставати оперативним втручанням за допомогою ендоскопа. При цьому анестезію  виконали новітнім методом, який дозволив не застосовувати ендотрахеальну трубку. Про це журналістам розповів завідувач ЛОР-відділення лікарні Федір Юрочко.

«Виглядало так, що мама самотужки пробувала дістати дротика, але загнала його ще дальше. Нам вдалося забрати його щипцями без розрізу тканин. Довжина його близько 2 см, − повідомив лікар.

На рентгенівському знімку видно стороннє тіло в горлі
На рентгенівському знімку видно стороннє тіло в горлі

Лікар просить батьків бути уважнішими до власних дітей.

Зараз дівчинці уже нічого не загрожує. Її виписали додому.

Раніше ми розповідали про те, як лікарі відділення  створили виставку з предметів, які вони впродовж кількох років діставали з різних частин тіла маленьких пацієнтів. Серед предметів є прикраси-аксесуари до одягу, іграшкові пазли, шпильки для волосся, магнітики.

Усе це непомітно діти тягнуть до рота, але дістати таке під силу лише досвідченим лікарям, які до того ж мають відповідну медичну техніку. У Львівському ОХМАТДИТі, на щастя,  успішно справляються із таким завданням.

 

Схожі статті

Співак Шаман, який живе на гроші Ротару, видав свою таємницю після втечі до США: “Подорож була захоплюючою”

Як відомо, у знаменитої української співачки Софії Ротару є спадкоємець, який також намагається підкорити сцену. Анатолій Євдокименко на даний момент знаходиться в США.

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".