“Азовці” зустрілися зі своїми родинами у Туреччині: як виглядають дружини Калини, Волини, Редіса та інших

Звільнені Українські командири "Азовсталі", які за умовами обміну не можуть перетнути кордон України, нарешті змогли зустрітися зі своїми близькими та обійняти коханих дружин і дітей. Ці зворушливі кадри можна побачити далі у статті.

Волина, Редіс, Калина – ці імена, а точніше позивні, тепер відомі на весь світ і викликають зовсім нові асоціації, від яких йдуть мурахи по шкірі та бере неабияка гордість за те, що у кожному з нас тече кров українця, така ж сильна і непохитна, як у цих героїчних хлопців.

Оскільки правила обміну полоненими порушувати не можна, а зустрітися зі своїми родинами, хлопцям вже не терпілося, то було прийнято рішення, що жінки з дітьми, можуть полетіти у Туреччину заради довгоочікуваних обіймів та відчуття рідної, живої людини поряд, хоч і ненадовго. Але  це велика цінність, особливо, враховуючи що пережили ці герої України.

Довгоочікувана зустріч з героями "Азовсталі"
Довгоочікувана зустріч з героями “Азовсталі”

Така можливість випала п’ятьом командирам з “Азовсталі”, а саме Денису Прокопенко – “Редіс”, Сергію Волинському – “Волина”, Святославу Паламару – “Калина”, Олегу Хоменко та Денису Шлегі. Саме їх не мають права випустити з Туреччини до певного періоду. Принаймні вони мають змогу вилікуватися, відновити сили та психологічний стан і потім вже прилетіти до рідної України.

Родини військових з "Азовсталі" приїхади до Туреччини заради зустрічі з захисниками
Родини військових з “Азовсталі” прилетіли у Туреччину заради зустрічі з захисниками

Зустріч родин з військовими була дуже емоційна та зворушлива, діти зі сльозами на очах бігли до своїх татусів, яких не бачили 7 місяців і просто не могли відірвати своїх малесеньких рученят від рідних. Дружини військових трималися дуже гідно, але жіночі емоції стримати складно, тому, сліз щастя було багато. Але ж це чудово –спостерігати возз’єднання родин, які пережили стільки горя.

Родини звільнених з "Азовсталі" нарешті зістрілись з військовими
Родини звільнених з “Азовсталі” нарешті зістрілись з військовими

Перша інформація про зустріч сімей військових, з’явилась на instagram сторінці першої леді Олени Зеленської, вона дуже зворушливо прокоментувала цю подію.

“Емоцій, звісно багато, але всі вони позитивні. Найважливіший день. Головне – що Україна бореться й продовжить це робити заради життя і свободи всіх наших людей. Їх ще багато в російському полоні, на жаль – чоловіків і жінок, військових і цивільних. І нам потрібен кожен і кожна. Головне Живими”.

Схожі статті

Реальна людина: як виглядає та сама Ніно з хіта Олега Винника, який присвятив цю пісню не дружині

Дискографія відомого співака Олега Винника налічує понад 80 пісень, за цей час деякі з них стали справжніми хітами. Артист розповів, хто ж був його музою у створенні легендарного треку "Ніно".