Що робити, якщо зникне електроенергія: як правильно підготуватися до перебоїв зі світлом – корисні поради

В Україні від вчорашньої доби діють нові правила, пов'язані з електропостачанням, тому українцям доведеться звикнутися з новими змінами та знати, як діяти при відключенні електроенергії.

У зв’язку з останніми подіями, які відбуваються в нашій країні, особливо в останні дні, було прийнято рішення економити електроенергію, тому відтепер в Києві та області, як і в Донецькій області, будуть погодинно вимикати світло. Це не буде масовим заходом, міста поділили на список та години, але треба розуміти, що години відключення світла можуть не збігатися з графіком. Тому варто бути готовим до того, що у будь-який момент може зникнути електропостачання. У цій статті ми розповімо, що треба робити в такій ситуації та чим слід запастись найближчим часом.

Багато людей незадоволені таким рішенням керівництва, тому що це несе за собою багато складнощів, особливо тим, хто працює. Але є логічне пояснення, і на жаль, воно є правдою. Річ в тому, що 10 жовтня було пошкоджено близько 25-ти електростанцій і вони фізично не можуть виробляти звичну для країни кількість електроенергії. Тож, треба віднестися до цього серйозно та з розумінням. А ми в свою чергу розповімо, які мають бути дії.

Як діяти при відсутності електроенергії вдома?

Як діяти при виключенні світла
Як діяти при виключенні світла
  • По-перше, при виключенні світла вийміть всі електроприлади з розеток, щоб вони не постраждали від різкого перепаду напруги.
  • Якщо у вас вдома є газова плита, в жодному разі не використовуйте її в якості обігріву, є ризик отруїтися чадним газом.
  • Якщо в найближчий момент перед ймовірним вимкненням електроенергії ви опинилися у під’їзді, де є ліфт, краще йдіть пішки.
  • Коли берете до рук свічки, запалювати їх слід обережно, а краще під рукою мати ліхтарик або телефон.

Чим необхідно запастись?

Чим необхідно запастися при відключенні електроенергії
Чим необхідно запастися при відключенні електроенергії
  • Купіть багато звичайних свічок та сірників
  • Придбайте ліхтарик та багато батарейок
  • Майте заряджений павербанк
  • Закупіть їжу, яка не потребує приготування та багато води
  • Придбайте термос, щоб мати гарячу воду для чаю або кави
  • Майте при собі аптечку

Схожі статті

Дмитро Монатік стане батьком втретє та вразив зізнанням: “Взагалі немає різниці хлопчик чи дівчинка”

Дмитро Монатік вже давно має велику прекрасну родину, яку із задоволенням показує публіці і на яку чекав в Україні після 24 лютого. Погані події в країні не вплинули на бажання зірки мати ще дітей.

Це вже буде четверта дитина: Інна Мірошниченко ніяк не може зупинитись всиновлювати дітей. Подробиці

Ірина та Тімур Мірошниченко знову наважилися на всиновлення дитини: двоє своїх дітей, один всиновлений та буде ще один. Подробиці життя зіркового подружжя.

Екс-дружина DZIDZIO Славія розповіла, чому не хотіла брати слухавку та говорити з ним: “Вилити цей біль”

Знаменита українська співачка та колишня дружина Дзідзьо Ярослава Притула дала ексклюзивне інтерв'ю, в якому розповіла, як не хотіла брати слухавку від екс-чоловіка.

Заявочка на майбутнього чоловіка: Міша Крупін сказав Златі Огнєвіч таке, що і в “Холостячці” їй не говорили

Злата Огнєвіч опублікувала нові розкішні світлини до свого фотоблогу, а співак Міша Крупін не втратив нагоди та публічно засипав холостячку компліментами. Що спільного між зірками?

Батьки легендарні, діти – звичайні: Тоня Матвієнко, Марічка Яремчук, Тоня Паперна, Руслан Ротару-Євдокименко

Передача слави у спадок — доволі широка практика, якою користуються знаменитості, адже просуватися шоу-бізнесом дуже важко, але завжди можна залишити щось дитині.