І Богові, і кесарю не виходить: Зеленський звільнив заступника Єрмака, який прислуговує в Києво-Печерській Лаврі

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Трофімова з посади першого заступника керівника Офісу президента "згідно з поданою ним заявою". Про це повідомляє офіційна онлайт платформа ОП.

До призначення на посаду заступника керівника Офісу Трофімов працював виконавчим продюсером у студії “95 квартал”.

Серед іншого відомо, що він є активним парафіянином Києво-Печерської Лаври і навіть прислуговував предстоятелю УПЦ Московського патріархату, митрополиту Онуфрію.

Пан Трофімов неодноразово хизувався такими відео в мережі. Останнє викладене керуючим справами УПЦ МП митрополитом Антонієм 18 жовтня.

Сам Трофімов каже, що не вважає це за щось погане, оскільки виступає за невтручання держави у церковні справи.

Проте в Ютюбі «гуляє» багато відеоматеріалу, на якому п.Трофімов обіцяє представникам УПЦ МЦ розібратися з переходами парафій під крило автокефальної ПЦУ.

Дехто висловлюється про те, що тимчасовий перехід і перереєстрація громад державними органами у певній мірі спричинена зацікавленістю у цьому питанні пана Трофімова. Хоча він особисто такі звинувачення відкидає.

У Офісі Президента  сферою відповідальності Сергія Трофімова була регіональна політика та комунікація з керівниками місцевих державних адміністрацій.

Подейкують, що не зовсім вдалий для пропрезидентської партії результат на останніх виборах у місцеві ради й спричинив відставку Трофімова.

Хоча він залишається позаштатним радником Президента. А, отже, вплив його буде той самий.

Сайт використовує cookies для поліпшення роботи з уподобаннями користувачів.