ТОП-10 унікальних місць України, які варто відвідати кожному та побачити на власні очі: ви будете здивовані

Україна - це країна скарбів, про які ми мало чого знаємо і ніколи навіть не думали, що наша країна настільки неперевершена та має безліч локацій, які варті уваги.

Отже, сьогодні ми з вами зануримося у подорож унікальними місцями нашої неньки. Обіцяємо, вам захочеться зібрати речі та поїхати туди, побачити на власні очі цю красу та потужність української природи.

Асканія Нова

Асканія нова
Асканія нова

Це унікальний біосферний заповідник, який знаходиться у Херсонській області. Він заснований ще 1828 році Фернандом Фрідріхом. Його площа 33 тисячі гектар. Асканія-Нова вважається найбільшим європейським заповідником екзотичних тварин. І це дійсно неперевершене місце, адже ви можете на власні очі побачити диких тварин та якщо пощастить, поспілкуватися з ними і сфотографуватися.

Тунель кохання

Тунель кохання
Тунель кохання

Це щось неймовірне, адже повністю зелений тунель, який має незвичайну форму, знаходиться у лісовому масиві та має всередині себе колії для поїздів. У народі цей тунель символізує кохання.І навіть є легенда, якщо на території посадити квіти, то кохання молодят буде вічним.

Рожеве озеро

Рожеве озеро
Рожеве озеро

Ще одна загадка української природи, яку порівнюють з мертвим морем, через високий вміст солі. Це озеро є лікувальним, а поблизу ще є лікувальні грязьові ванни. Аби побачити диво світу та оздоровитися потрібно їхати у Херсонську область. До речі такий колір дають водорості під назвою Дуналієлла.

Тустань

Тустань
Тустань

Це легендарна наскельна фортеця, яка несе за собою велику історію та знаходиться біля села Урич. Це єдина фортеця, яка не має аналогів у Європі. Її історія трохи пов’язана з Київською Руссю, а знаходиться в Карпатах, тож, якщо ви любитель історії, вам сто відсотків варто сюди приїхати та відчути велич минулого століття.

Озеро Синевір

Синевир
Синевір

Це перлина Карпатських гір. Це найбільше та найглибше українське озеро, яке розташоване серед високих гір. Завдяки цим фактам його ще називають “Морське око”. Воно має незвичайний блакитний колір, який можна порівняти з кольором океану.

Гора Томнатик

Гора Томнатик
Гора Томнатик

Ця гора знаходиться у Чернівецькій області, але вона не розташована на перетині пішохідних маршрутів, але якщо ви плануєте свій маршрут, то її можна легко додати, зрівнявши координати. Ця гора славиться радіолокаційною станцією “Пампір” – це 5 білих куполів, з яких відкривається чудовий краєвид на румунські гори.

Кінбурнська коса

Кінбурнська коса
Кінбурнська коса

Це піщана коса, яка розташована у Миколаївській області. Вона вважається ландшафтним парком. Мета цього парку відродження флори і фауни, тому на території можна побачити унікальні рослини та незвичних тварин.

Олешківські піски

Олешківські піски
Олешківські піски

Один з найбільших піщаних масивів у Європі. Його особливість у тому, що приїхавши сюди, можете відчути себе у справжній пустелі, адже піски мають так звані бархани. Місцеві звуть це місце “Кучугури”.

Чернівецький національний університет

Це суміш театру, храму і палацу. Завдяки своєму розташуванню, університет має не аби який вид. Ніби ти знаходишся у Хогвардсі. Цей навчальний заклад вважається найкрасивішим та унікальним у Європі через свій дизайн.

Resort medical park

Оздоровчий медичний центр у Яремче, він дуже популярний серед українців, адже вміщує в себе всі необхідні лікувальні терапії. Та має неперевершений вигляд і розташування.

Схожі статті

Тіна Кароль та Shumei: майже 40-річна співачка знайшла заміну Дану Балану? Йому 22, а звучить як Вакарчук

Відома українська співачка Тіна Кароль та молодий виконавець Shumei випустили спільний трек, що за кілька днів здобув неабияку популярність. Артисти поділились враженнями про співпрацю.

Старша донька Олі Полякової розповіла, скільки заробляє на своїх соцмережах: в 12 разів більше мінімалки

Вона може мати все, що побажає, адже багаті батьки нічого не пошкодують для любої донечки. Проте, Маша й сама не проти заробляти. Як вона це робить та скільки отримує?

Дмитро Монатік стане батьком втретє та вразив зізнанням: “Взагалі немає різниці хлопчик чи дівчинка”

Дмитро Монатік вже давно має велику прекрасну родину, яку із задоволенням показує публіці і на яку чекав в Україні після 24 лютого. Погані події в країні не вплинули на бажання зірки мати ще дітей.

Це вже буде четверта дитина: Інна Мірошниченко ніяк не може зупинитись всиновлювати дітей. Подробиці

Ірина та Тімур Мірошниченко знову наважилися на всиновлення дитини: двоє своїх дітей, один всиновлений та буде ще один. Подробиці життя зіркового подружжя.

Екс-дружина DZIDZIO Славія розповіла, чому не хотіла брати слухавку та говорити з ним: “Вилити цей біль”

Знаменита українська співачка та колишня дружина Дзідзьо Ярослава Притула дала ексклюзивне інтерв'ю, в якому розповіла, як не хотіла брати слухавку від екс-чоловіка.

Заявочка на майбутнього чоловіка: Міша Крупін сказав Златі Огнєвіч таке, що і в “Холостячці” їй не говорили

Злата Огнєвіч опублікувала нові розкішні світлини до свого фотоблогу, а співак Міша Крупін не втратив нагоди та публічно засипав холостячку компліментами. Що спільного між зірками?