Байден був в Україні 6 разів − якою буде його політика щодо Києва тепер?

Будучи віце-президентом у адміністрації Барака Обами, Джозеф Байден побував в Україні 6 разів. Він зустрічався з Віктором Ющенко, Віктором Януковичем, Юлією Тимошенко, Арсеном Яценюком та Петром Порошенком. Що наобіцяв і чого можна сподіватися?

У серпні 2019 року, відповідаючи на запитання CFR.org щодо майбутньої зовнішньої політики у разі перемоги на виборах, Джо Байден дуже чітко і конкретно виразив особисту позицію і накреслив план дій стосовно України. Інформаційне агентство Голос Америки зібрало і нагадало усі.

Будучи кандидатом, Джо Байден пообіцяв зробити Україну пріоритетом американської зовнішньої політики.

У питанні оборони, я надам більше безпекової допомоги – включаючи зброю – щоб посилити здатність України захищатися

Щоб посилити незалежність України від російського газу, Байден пообіцяв допомогти залучити західні інвестиції.

Свою підтримку на посаді Президента Байден пообіцяв ґрунтувати на посиленні боротьби з корупцією та подальшому впровадженні реформ, включаючи завершення судової реформи і призначення справді незалежних антикорупційних прокурорів та суддів.

У питанні перемовин з Росією, Байден пообіцяв забезпечити −разом з Францією та Німеччиною, значно більшу дипломатичну роль США.

І однозначно натякнув на збереженні вже існуючих, а, можливо, й впровадженні подальших санкцій щодо Росії, «щоб переконатись, що Росія платить більшу ціну за триваючу війну в Україні».

Наша стратегічна мета – підтримати поступ демократичної, об’єднаної, суверенної України

Схожі статті

“Киці Потапа”: дружина, любов всього життя та “просто” подружки – біля кого крутиться Олексій Потапенко

Насичене особисте життя репера Потапа неабияк цікавить користувачів, адже нерідко в Мережі ширяться чутки про його розлучення. Що відомо про колишніх та нових подруг скандального співака?

Тіна Кароль та Shumei: майже 40-річна співачка знайшла заміну Дану Балану? Йому 22, а звучить як Вакарчук

Відома українська співачка Тіна Кароль та молодий виконавець Shumei випустили спільний трек, що за кілька днів здобув неабияку популярність. Артисти поділились враженнями про співпрацю.

Старша донька Олі Полякової розповіла, скільки заробляє на своїх соцмережах: в 12 разів більше мінімалки

Вона може мати все, що побажає, адже багаті батьки нічого не пошкодують для любої донечки. Проте, Маша й сама не проти заробляти. Як вона це робить та скільки отримує?

Дмитро Монатік стане батьком втретє та вразив зізнанням: “Взагалі немає різниці хлопчик чи дівчинка”

Дмитро Монатік вже давно має велику прекрасну родину, яку із задоволенням показує публіці і на яку чекав в Україні після 24 лютого. Погані події в країні не вплинули на бажання зірки мати ще дітей.

Це вже буде четверта дитина: Інна Мірошниченко ніяк не може зупинитись всиновлювати дітей. Подробиці

Ірина та Тімур Мірошниченко знову наважилися на всиновлення дитини: двоє своїх дітей, один всиновлений та буде ще один. Подробиці життя зіркового подружжя.