Чи відмовиться людство від поцілунків заради збереження власної популяції?

За вісім місяців пандемії COVID-19 захисна маска на обличчі стала звичним і необхідним атрибутом людини. Медики попереджають, що носити їх доведеться ще довго.

Виробленню звички носити маску в громадських місцях в нашій країні сприяла політика Уряду. Так, за загальними правилами карантину, які діють на сьогодні, штраф за відсутність маски для громадян складає 17 тис грн. Переконливим є й число хворих, яке на сьогодні становить 185 тисяч, 3700 померлих. Без захисної маски на обличчі сьогодні не пустять в жодний магазин маленького райцентру.

А ось як на користь носіння маски висловився Роберт Редфилд, директор Центру з контролю і профілактики захворювань США: «Ці маски для обличчя — найважливіший і потужний інструмент громадської охорони здоров’я. Фактично, вони настільки важливі, що будуть необхідні навіть після появи вакцини від COVID-19».

 Маска стала звичним атрибутомаска стала
Маска стала звичним атрибутом

Свої висловлювання американський чиновник ґрунтує на таких аргументах.
По-перше, вакцини першого покоління можуть бути не настільки ефективними. Вважається, що вони можуть викликати імунну відповідь приблизно у 70% людей, в результаті чого деякі вакциновані люди стають незахищеними.
По-друге, вакцини буде недостатньо, оскільки щепити будуть найперше людей, які перебувають у групі ризику: медиків, учителів, людей похилого віку. Крім того, щеплення відбуватиметься у два етапи, ймовірно, через 21-28 днів. За цей період вакцинований теоретично може захворіти і бути потенційно заразним.

Маски JabberMask
Маски JabberMask

А тим часом, команда розробників інді-ігор під керівництвом Тайлера Глайєла представила незвичайний концепт розумної захисної респіраторної маски з власною системою LED-підсвічування. Пристрій під назвою JabberMask можна використовувати для передачі декількох різних повідомлень: сердечко, смайлик або просте слово, наприклад «NO» або «ОК». Щоб співрозмовник побачив вашу усмішку, досить вимовити звук губами.

Але, що найбільше вражає у ґаджеті, то це те, що він може вловлювати голос людини і рухати віртуальним ротом майже в такт тому, що вона говорить.
І, якщо емоції, без яких людина не може жити, пристрій JabberMask замінить, то як бути з поцілунками?
Невже людство заради виживання має про них забути?

Схожі статті

57-річна Ольга Сумська публічно звернулася до 75-річної Алли Пугачової: таке міг бачити тільки Галкін

Відомій співачці Аллі Пугачовій виповнилось 75 років та вона отримала безліч привітань від зірок, зокрема від української акторки Ольги Сумської: як це було?

Дмитро Коляденко розкрив таємницю про взаємини з Іриною Білик: “цього” у зірок немає вже давно

Знаменитий український телеведучий те що в мене Дмитро Коляденко дав ексклюзивний коментар на рахунок стосунків з Іриною Білик, вразивши правдою про деталі.

Імпозантний театрал з каштановими кучерями: як виглядає пасинок Наталії Сумської Георгій Хостікоєв

Син легендарного українського актора театру та кіно Анатолія Хостікоєва, зрідка з'являється в публічному просторі. Однак днями Георгій Хостікоєв опублікував нову світлину у свій особистий фотоблог.