Олена Зеленська підбила підсумки своєї діяльності у 2022 році: “Постало безліч нових викликів”

Олена стала першою леді України у 2019 році, але оскільки жінка не надто полюбляє публічність, то спочатку їй було важко постійно бути на публіці та приймати участь у різних важливих заходах.

Роль першої леді тільки здається легкою та невимушеною, ходиш на зустрічі, красиво одягаєшся та відвідуєш зустрічі. Але насправді за цією гарною картинкою, стоїть велика робота. Багато проєктів, до того ж важливих для країни та народу.

Перша леді України

За роки своєї ролі першої леді, Зеленська втілила багато проєктів, але найважливішим роком, як і для всіх українців, для неї став 2022. Саме цей рік приніс нам небажану війну. Тому з’явилося багато потреб, які варто втілювати та виборювати у країн Європи. Тож, перша леді вирішила підбити підсумки своєї роботи за цей рік.

“Усі ми живемо і працюємо нині в умовах щоденного протистояння російському насильству: агресор навмисно калічить наші життя. Тому ми не маємо права здатися і багато працюємо” – написала Олена.

Олена Зеленська

Цього року Зеленська відвідала багато країн Європи, зустрілась та познайомилась зі світовими лідерами та зайшла в їх обличчі підтримку, як моральну, так і фінансову. Тож, головними досягненнями за 2022 рік, Олена вважає відкриття свого благодійного фонду. Мета фонду зібрати кошти на відбудову Ізюмської лікарні, в якій лікували захисників України.

Перша леді

Також перша леді започаткувала Національну програму психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Метою цього проєкту є, по-перше, допомога українцям, які отримали сильні емоційні удари, а по-друге, створити власну українську модель системи психологічного здоров’я та підтримки.

Також Олена активно досягає своїх цілей й в інших проєктах, наприклад, Зеленська започаткувала книжкові програми, які вона реалізує з Міністерством культури та інформаційної політики України, Міністерством закордонних справ та Українським інститутом книги. “Книжки без кордонів” від першої леді  має забезпечити дітей, які були вимушені залишити свій дім та нині перебуваючих за кордоном мати книги українською мовою.

Олена Зеленська

Отже, перша леді мала змогу втілити багато своїх проєктів у життя та допомагати українцям у різних сферах життя.

Схожі статті

Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко годує українських школярів: “Забрав в наших дітей цукор і сіль”

Навколо нового меню для українських школярів точаться запеклі баталії. Одні підтримують новаторство, інші категорично проти. Хто правий, перевіряла Марічка Падалко.

Олександр Пономарьов повідомив про поповнення в сім’ї розповів про свої емоції: “Я її показую вперше”

Співак Олександр Пономарьов дав онлайн-інтерв'ю, де вперше показав шанувальникам свого малюка, який лиш нещодавно з'явився у нього. Артист не стримував емоцій в ефірі.

Вікторія Маремуха, Євген Клопотенко та Леся Нікітюк: чому все більше зірок обирають вільні стосунки?

Модель класичної родини обирають більшість сімей. Проте, є виключення. Деякі українські зірки обрали для себе вільні стосунки, але чому вони зробили такий вибір?