|
19.01.2023 20:35

Все ще не винесли ялинку після свят? Експерти розповіли, які післясвяткові дати для цього підходять

В кожній родині є свої традиції встановлення новорічної красуні, хтось ставить 31-го грудня, хтось за місяць, хтось на Різдво. А у когось є свої особисті дати. Також наряджати ялинку – це справжнє свято, як для дітей, так і для дорослих, оскільки цей процес допомагає повернутися у безтурботні часи та подумати про те, що дива існують.

Коли прибирати новорічну ялинку

Щодо встановлення красуні немає жодних правил, хіба що кожного року змінюється колір року, а значить й іграшок. А от щодо того, коли вже можна прибрати різдвяне дерево, у людей завжди виникає багато питань, бо комусь вона заважає, хтось хоче аби вона стояла до весни, проте, є дати, в які вже можна, а іноді навіть варто прибирати ялинку з квартири.

Коли варто прибрати новорічну ялинку?

Коли варто прибрати новорічну ялинку

За традиціями ялинку варто прибрати вже 15-го січня, оскільки всі свята закінчуються і ялинка припиняє нести магію та приємну атмосферу у будинку. Тож, щоб не зіпсувати енергетику у домі варто прибрати новорічну красуню на наступний день після свят.

До того ж наприклад, у живої ялинки є строк придатності. Він становить термін у 2-3 тижні. Тож, як тільки з неї починають статися голочки – виносьте ялинку з квартири.

Коли варто прибирати ялинку

Якщо у вас штучна ялинка, вона, звісно, може простояти довше, але вона втратить свою дію, тобто припинить накопичувати позитивну енергію. Тому, 15 січня – це найвдаліший день, аби прибрати новорічну ялинку і зберегти затишок та радість у домі. Але якщо ваші діти проти цього, можна залишити її до того часу, поки їм самим не набридне символ Нового року.