Домашні улюбленці господарів Білого Дому

Президентство Байдена поверне у Білий дім давню традицію – в'їжджати у резиденцію з домашніми улюбленцями – тваринами.

Дональд Трамп і тут відзначився, бо за 100 років він один-єдиний Президент, який не мав тваринки. Про це розказав BBC News

Разом з 46-м Президентом Джозефом Байденом у Білому домі поселяться дві німецькі вівчарки − Чемп та Мейджор.

Чемп уже бувалий пес. У свого господаря ще з 2008 року, коли той був обраний віцепрезидентом. Собаку подарувала кохана дружина Джилл, а кличку придумали онуки Байдена. «Чемп» скорочено від чемпіон.

Барак і Мішель Обами тримали двох собак породи  португальський вассерхунд – Бо і Санні. Їх ще цуценятами привезли у резиденцію дочки Обами.

Собаки були дуже популярні.  Для фотосесії з ними наперед складався список.

У Білла Клінтона, коли він займав Білий дім, був шоколадний лабрадор Бадді та кіт Сокс.

Жили, як кішка з собакою. Білл любив жартувати, що йому легше буде помирити палестинців з ізраїльтянами, ніж подружити цих двох.

У подружжя Бушів було два шотландських тер’єри – Міс Бізлі та Барні. Міс Бізлі, безумовно, була улюбленицею Джорджа, він називав її «невичерпне джерело радості», а з Барні любив погуляти на природі.

Улюбленим собакою президента Ліндона Джонсона був не дуже чистопорідний тер’єр на прізвисько Юкі. Пса йому подарувала дочка Люсі.

З цим собакою Ліндон купався і навіть ходив на ділові засідання.

Під час перебування у Білому домі Франкліна Делано Рузвельта разом з ним там перебував скотч-тер’єр Фала. Повна кличка пса Фалахілла.

Фала мав особистого секретаря, який відповідав на листи чисельних прихильників собаки.

У 1944 році на день народження собаки Рузвельт наказав спекти йому торт.

Але найцікавішим екземпляром серед улюбленців господарів Білого дому був поні Макароні. Поні був подарований дочці Джона Кеннеді Керолайн. Зазвичай він жив у Вірджинії, але часом приїжджав у Вашингтон в гості погуляти околицями.

Поні Макароні також отримував власну пошту і навіть позував на обкладинці журналу Life.

Про усе це можна дізнатися на сайті Музею президентських улюбленців, який збирає всю інформацію про домашніх тварин, які коли-небудь жили в Білому домі.

Схожі статті

Надя Дорофєєва розповіла про весілля з Мішею Кацуріним: двічі розлученим батьком двох маленьких дітей

Відома українська співачка Надя Дорофєєва вперше прокоментувала своє таємне весілля з ресторатором Мішею Кацуріним та зізналась, чи поладнала з дітьми коханого від першого шлюбу.

Чи повернеться колись Дзідзьо і чому він цього не хоче? Плани співака вийшли назовні: “Будуть інші часи”

2 роки тому Михайло Хома повідомив про те, що ставить на паузу сценічну діяльність його персонажа Дзідзьо. Увесь цей час артист виступав під своїм справжнім ім'ям з доволі серйозною програмою.

Куди зник завойовник жіночих сердець Олег Винник: “Я бачив цей сон крайніх 10-15 разів”. Подробиці

Відомий співак Олег Винник вийшов на зв'язок та пояснив причину свого тривалого зникнення: де наразі перебуває артист та чим займається весь цей час?

Їх можна зустріти в супермаркеті: Ектор Хіменес-Браво, Катя Осадча, Оля Полякова та інші зірки “з народу”

Далеко не всі знаменитості продовжують вести звичайний образ життя після того, як отримують свою порцію популярності, і все ж таки деякі з них обирають бути з народом.