Водії, будьте пильними: за моргання аварійкою можуть забрати права. Що треба знати про нові правила ПДР 2023

Бути водієм автомобіля – це означає бути супер уважною людиною, а також, необхідно знати всі правила ПДР і всі дорожні знаки. А також брати до уваги зміни у ПДР, незнання яких, може зіграти з вами злий жарт.

Щороку правила для водіїв змінюються, ба більше, їх більшає. Тому всі власники машин мають завжди слідкувати за змінами. І навіть одного дня ви можете потрапити у неприємну ситуацію через незнання. І тут грає роль уважність. Перш за все, ви маєте розуміти, що якщо ви не готові постійно слідкувати за оновленням, то напевно, водити машину – це не для вас.

Правила ПДР 2023

Велика кількість водіїв полюбляють застосовувати так звану у народі аварійку, яка буває недоречною і цього року ця звичка стане для вас найшкідливішою. Тож, розберемося, що ж таке аварійка.

Аварійка – це правило моргання автомобіля. Воно застосовується у таких випадках:

  • Рух автомобіля з технічними несправностями
  • Машина, яка буксується
  • Вимушена зупинка
  • Засліплення водія світлом фар
  • Зупинка на вимогу поліціянта
  • Під час аварії
  • Подяка за щось іншим водіям
  • Вибачення за невдалий маневр.
Аварійка у 2023 році

Тож, лише за цих випадків водій має право використати аварійку, але якщо ви порушуєте правила, то будьте готові до штрафу у розмірі 425 гривень. А якщо ви спричинили аварію, то 680 гривень. Також водія можуть позбавити прав на 6 або навіть на 12 місяців.

Правила аварійки у 2023 році

Отже, як бачимо, правила ПДР з кожним роком стають більш жорсткими. На це впливає збільшення аварійних ситуацій. Особливо зараз, коли у нашій країні є обмеження електроенергією та аварійні ситуації збільшилися у кілька разів. Звісно, не завжди вони стаються за виною водія, але все ж таки. Коли ти знаєш правила – ти оберігаєш себе, інших водіїв та пішоходів від ситуацій, які можуть стати фатальними.

Схожі статті

Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко годує українських школярів: “Забрав в наших дітей цукор і сіль”

Навколо нового меню для українських школярів точаться запеклі баталії. Одні підтримують новаторство, інші категорично проти. Хто правий, перевіряла Марічка Падалко.

Олександр Пономарьов повідомив про поповнення в сім’ї розповів про свої емоції: “Я її показую вперше”

Співак Олександр Пономарьов дав онлайн-інтерв'ю, де вперше показав шанувальникам свого малюка, який лиш нещодавно з'явився у нього. Артист не стримував емоцій в ефірі.

Вікторія Маремуха, Євген Клопотенко та Леся Нікітюк: чому все більше зірок обирають вільні стосунки?

Модель класичної родини обирають більшість сімей. Проте, є виключення. Деякі українські зірки обрали для себе вільні стосунки, але чому вони зробили такий вибір?

Вікна з квартири колишньої дружини Дзідзьо виходять на маєток Андрія Данилка: як виглядає будинок Сердючки

Співачка Slavia поділилась знімками зі свого вікна, як виявилось, артистці відкривається вигляд на розкішний будинок на Хрещатику, в якому живе Андрій Данилко. Як виглядає квартира знаменитості?