“Лісова пісня” в Америці: Катерина Кухар відправилася прославляти Лесю Українку з балетом в США

За останній рік світ набагато глибше занурився в українську культуру. Всюди майорять наші прапори, українські зірки дають благодійні концерти. Як саме Україна заявляє про себе світу читайте далі.

Безперечно, українська культура стала предметом обговорення в усьому світі. Твори, пісня, фільми, письменники, танці та багато чого іншого, що є для нас звичною справою, для Європи та Заходу стало справжнім відкриттям. У багатьох країнах люди захоплюються творчістю Ліни Костенко, Тараса Шевченка, Мирослава Скорика та багатьох інших культурних діячів. Окрім ознайомлення із культурними надбаннями, закордоном активно інтерпретують їх під свій стиль.

Так, наприклад, стало відомо про те, що на сцені американського театру справжні поціновувачі матимуть змогу побачити балетну постановку під назвою “Лісова пісня”. Деталі про цю подію розповіла Катерина Кухар.

Драма-феєрія Лесі Українки в Америці

Катерина Кухар — це відома українська балерина, яка окрім виступів у театрі, була суддею на шоу “Танці з зірками”. Саме вона на своїй сторінці в Instagram анонсувала визначну подію — балетну постановку “Лісова пісня” на сцені американського театру.

Створена вона за мотивами однойменної драми-феєрії Лесі Українки. Її сюжет доволі цікавий та актуальний: це історія коханні лісової Мавки та звичайного хлопця Лукаша. Втім варто підкреслити, що ця історія надзвичайно сумна й трагічна, адже ніякого хеппі-енду так і не трапилось. “Лісова пісня” наочно демонструє, що може статися із людиною через повну віддачу коханню та відсутності поваги до себе.

Постер до балетної постановки "ЛІсова пісня"
Постер до балетної постановки “ЛІсова пісня”

Більш детально про прем’єру

Катерина Кухар у своїй публікації зазначила, що вона являється репетитором-постановником вистави. Ось що написала балерина:

“Попри все, ми вибудовували нові культурні зв’язки між Україною та Америкою. Як репетитор-постановник обіцяю передати американським артистам всі тонкощі українського балету та душі. Адже ми йшли до цієї події рік, щоб дати можливість сучасному світу насолодитись саме українським мистецтвом”.

Прем’єра відбудеться 30 квітня 2023 року в місті Белв’ю, штат Вашингтон в театрі Мейденбауер Центр.

Схожі статті

Надя Дорофєєва розповіла про весілля з Мішею Кацуріним: двічі розлученим батьком двох маленьких дітей

Відома українська співачка Надя Дорофєєва вперше прокоментувала своє таємне весілля з ресторатором Мішею Кацуріним та зізналась, чи поладнала з дітьми коханого від першого шлюбу.

Чи повернеться колись Дзідзьо і чому він цього не хоче? Плани співака вийшли назовні: “Будуть інші часи”

2 роки тому Михайло Хома повідомив про те, що ставить на паузу сценічну діяльність його персонажа Дзідзьо. Увесь цей час артист виступав під своїм справжнім ім'ям з доволі серйозною програмою.

Куди зник завойовник жіночих сердець Олег Винник: “Я бачив цей сон крайніх 10-15 разів”. Подробиці

Відомий співак Олег Винник вийшов на зв'язок та пояснив причину свого тривалого зникнення: де наразі перебуває артист та чим займається весь цей час?

Їх можна зустріти в супермаркеті: Ектор Хіменес-Браво, Катя Осадча, Оля Полякова та інші зірки “з народу”

Далеко не всі знаменитості продовжують вести звичайний образ життя після того, як отримують свою порцію популярності, і все ж таки деякі з них обирають бути з народом.