|
19.11.2020 22:15

Новий Рік 2021 в умовах карантину: чого чекати українцям

Епідеміологічна ситуація в Україні вносить свої корективи у традиції святкування Нового Року.

Постійний організатор заходів і керівник проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький стверджує, що вони слідкують за розвитком епідеміологічної ситуації і готові вносити корективи.

На даний момент відомо, що традиційну ялинку у середмісті столиці залишать, але суттєво обмежать кількість розважальних заходів.

Минулого року кияни зверталися до мера столиці з проханням не рубати вікові дерева. Тож організатори вирішили прислухатися до думки містян, врахувати їхні побажання і вирішили поставити штучну ялинку.

Традиційний фудкорт цього року замінять кількома кіосками з гарячими напоями і тими смаколиками, які не потрібно готувати. Організатори поки що не планують скасовувати продаж сувенірів і традиційне свято запалювання головної ялинки країни.

Різдвяне містечко

Проте зараз, за словами Ігоря Добруцького, все залежить від ситуації з поширенням коронавірусу. Організатори готові йти на зустріч владі і вносити корективи у програму святкувань.

Організатори свят запевняють, що дотримуються усіх карантинних обмежень і цього року у киян буде можливість помилуватися святковим Києвом без засилля яток і розважальних заходів. Зокрема, планують скасувати масове святкування дня святого Миколая та традиційний новорічний концерт біля ялинки.

Головна ялинка України

А от ковзанки поки що відміняти не планують, але все залежить від ситуації з захворюваннями на COVID.

Ковзанка

Крім традиційних розваг влада готує киянам приємний сюрприз. Планується створення святкового новорічного маршруту від Арки Дружби народів, через пішохідно-велосипедний міст, парк Володимирська гірка, Алею художників, Андріївський узвіз, кінцевою точкою якого стане Контрактова площа. На всьому маршруті містян очкуватимуть смаколики та гарні краєвиди.

Сподіватимемося, цей Новий Рік пройде у приємній атмосфері з найріднішими людьми і з дотриманням заходів безпеки.