На Новий рік і Різдво в Україні введуть повний локдаун – ЗМІ

Кабмін збирається ввести повний локдаун на 3-4 тижні в період новорічно-різдвяних свят, щоб уникнути повного колапсу медичної системи і запобігти поширенню коронавірусу.

На новорічні свята замість веселощів українців чекає повний локдаун. Ідею введення жорстких карантинних заходів підтримує весь уряд, повідомляє OBOZREVATEL з посиланням на власні джерела в урядових колах.

Наразі у владних кабінетах обговорюється тільки дата, коли знову закриють українців по домівках. Швидше за все, повний локдаун запровадять на всі новорічні свята – з 20-25 грудня і аж до середини січня. Однак, якщо кількість хворих на коронавірус буде швидко зростати і буде перейдено поріг у 20-22 тисячі нових випадків на добу, то локдаун можуть ввести і з 10 грудня.

Повідомляється, що рішення  вже фактично прийняте, і мерів українських міст попереджають про нього на селекторних нарадах.

Тим часом, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко зазначає, що про остаточне рішення зараз говорити ще зарано.

Новий рік
Новий рік

Щодо Верховної Ради, то депутати стверджують, що з ними це питання не обговорювалося і з ними не радилися. Про це сказала депутатка з президентської фракції “Слуга народу” Ольга Василевська-Смоглюк.

Вона зазначила, що запровадження повного локдауну є закономірним в умовах відсутності тотального контролю і що нічого іншого влада запропонувати не може.

Відомо, що варіант повного локдауну підтримують в Міністерстві внутрішніх справ. Антон Геращенко, заступник глави МВС, назвав карантин вихідного дня півзаходом для стримування пандемії коронавірусу. Силовик також закликав вжити відповідних заходів для підтримки підприємців в час карантину.

Зазначимо, нещодавно мер Івано-Франківська Руслан Марцінків після наради з главою Кабміну Денисом Шмигалем сказав, що уряд збирається на кілька тижнів ввести повний локдаун в країні. Він зазначив, що в гіршому випадку локдаун на два тижні запровадять 10-15 грудня, в кращому – 20-25 грудня.

Нагадаємо, за вчорашню добу в Україні виявлено 14 575 нових хворих на COVID-19, що стало новим антирекордом для нашої країни.

Схожі статті

Анастасія Приходько заговорила про позашлюбну дочку від Меладзе і вразила зізнанням: “Тепер живіть із цим”

Відома українська співачка Анастасія Приходько відреагувала на новини від російської преси про позашлюбну дочку Костянтина Меладзе. Яке відношення це має до артистки?

Тіна Кароль показала, як має виглядати справжня “жінка на мільйон”: стерва, на яку хочеться дивитися (ФОТО)

Усі, хто уважно стежить за творчістю Тіни Кароль, знають, що артистка не шкодує грошей на свої сценічні костюми. Лише один плащ для кліпу "Стерва" обійшовся артистці у кругленьку суму.

Ірина Горова розповіла, чи шкодує, що Потап став батьком її сина Андрія: “Гени, звісно, взагалі клас”

У нещодавньому інтерв'ю ексдружина репера Потапа відверто розповіла про взаємини єдиного сина Андрія із батьком. Хлопець зізнався, що повпливало на якість їхніх стосунків.

“У саму десяточку”: Катерина Бужинська відзначила річницю весілля із чоловіком-іноземцем – як це було

Українська співачка Катерина Бужинська у 10 річницю шлюбу з чоловіком-іноземцем оприлюднила фото з їхнього весілля, яке з розмахом пройшло Болгарії 23 квітня 2014 року.

Тимчасовий американець Олександр Еллерт з “Холостячки” заявив, що на ньому тримається економіка США

Ексбойфренд акторки Ксенії Мішиної Олександр Еллерт розповів про фінансові труднощі життя в Америці. Як шоумен виїхав за кордон під час повномасштабного вторгнення?