|
25.11.2020 12:57

В Україні почали діяти оновлені правила дорожнього руху: відсьогодні їздити і ходити будемо по-новому

Нові правила стосуються водіїв, пасажирів та пішоходів, зокрема під час пересування у населеному пункті. Про це розказав у своєму Фейсбуку Олексій Білошицький, перший заступник начальника Патрульної поліції.

Нововведення вимагають від водіїв та пасажирів бути прищепленими паском безпеки постійно. При чому це стосується пасажирів, які сидять і на передньому, і на задньому сидінні. То ж водіям таксі варто подбати про паски безпеки на задніх сидіннях.

Світлоповертальні елементи на одязі

Винятки можуть становити пасажири з інвалідністю, «якщо це фізіологічно неможливо” і водії і пасажи оперативних та спеціальних транспортних засобів.

Окремо у нових правилах наголошують на забороні змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх. Вони повинні бути чисті і освітлені.

Що для велосипедистів і пішоходів?

Відтепер велосипедистам можна рухатись смугою для громадського транспорту.

Пішоходи, які мають потребу ходити проїжджою частиною чи узбіччям в темну пору доби чи в умовах недостатньої видимості, зобов’язані використовувати світлоповертальні елементи – стрічку, накрейку чи жилет.