Фільм “Атлантида” буде змагатися за премію “Оскар” від України

Український оскарівський комітет висунув драму "Атлантида" на премію "Оскар" у категорії "Міжнародний повнометражний фільм" від України.

Кінострічка “Атлантида” українського режисера Валентина Васяновича буде змагатися за престижну кінопремію “Оскар”

Про це інформує пресслужба Держкіно.

Повідомляється, що Український Оскарівський комітет висунув драму Валентина Васяновича  претендентом від країни на “Оскара” в категорії «Міжнародний повнометражний фільм».

Серед претендентів були також лірична комедія Антоніо Лукіча “Мої думки тихі”, яка отримала великий успіх і схвалення під час прокату в кінотеатрах, та документальний фільм “Земля блакитна, ніби апельсин” режисерки Ірини Цілик.

Прем’єра «Атлантиди» в Україні має відбутися в рамках програми Одеського міжнародного кінофестивалю вже 26 вересня.

В українському прокаті кінострічка “Атлантида” вийде 5 листопада цього року.

Події фільму відбуваються у майбутньому, в 2025 році, після перемоги українців у війні з Російською Федерацією. Донбас повернувся до складу України, але став непридатним для проживання людей. Однак на тлі пустки народжується справжнє кохання. Сергій, ветеран війни, страждає посттравматичним стресовим розладом, він застряг у непридатній в майбутньому для життя Східній Україні. Герой знайомиться з дівчиною Катею і починає вірити, що можливе і краще майбутнє. Одну з головних ролей в стрічці зіграв Андрій Римарук — учасник АТО, колишній розвідник.

Нагадаємо, у серпні цього року фільм “Атлантида” потрапив у список номінантів на премію Європейської кіноакадемії.

У вересні минулого року стрічка отримала приз на 76 Венеціанському кінофестивалі як найкращий фільм програми “Горизонти”.

Україна за часи незалежності висувала більше десяти разів фільми на премію “Оскар”, проте жоден фільм українського виробництва не потрапив до списку номінантів.

Схожі статті

Знайшла собі молодшого? Даша Квіткова відверто розповіла про побачення з Яновичем: “Женя класний хлопець”

Після розлучення із телеведучим Нікітою Добриніним, особисте життя блогерки Даші Квіткової неабияк цікавить шанувальників. Нещодавно дівчина вперше розповіла про побачення з відомим блогером.