Карантин вихідного дня скасували: які обмеження чекають на українців тепер

Карантин вихідного дня скасовують.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вважає доцільним рішення скасувати дію карантину вихідного дня. Він вважає, що даний захід, який уряд ввів 14 листопада, вже встиг показати свою ефективність.

Число тих, що одужали, вперше з початку епідемії перевищило число тих, хто захворів. За словами Очільника уряду, кількість хворих зменшилася на 6 тисяч осіб за попередній тиждень.

Також Денис Шмигаль зазначив, що введений карантин вихідного дня допоміг стабілізувати ситуацію у лікарнях, відведених для хворих на коронавірус. Зараз там зайнято 27-28 тисяч ліжок. Про це Денис Шмигаль доповів на засіданні Уряду.

Так само вважає, що карантин вихідного дня допоміг стабілізувати ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції і Володимир Зеленський.

При цьому міністр охорони здоров’я Максим степанов вважає, що попередні заходи не показали свою ефективність, оскільки число хворих досі перевищує 13 тисяч за добу.

На його думку, така ситуація склалася через те, що українці не дотримувалися всіх запроваджених обмежень у повній мірі.

Денис Шмигаль на засіданні Уряду повідомив, що зі скасуванням карантину вихідного дня прийдуть нові обмеження та правила.

Тепер на всій території України діятимуть обмеження, характерні для “помаранчевої карантинної зони”.

Незважаючи на покращення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції, Уряд не виключає можливості посилення карантинних заходів. При цьому, як зауважив Денис Шмигаль, усі зміни узгоджуватимуться з керівництвом областей та мерами міст.

На даний момент відомо, що більшість керівників органів місцевого самоврядування підтримують скасування концертів за масових гулянь на період новорічно-різдвяних свят. А доступ до ялинок надавати обмеженій кількості людей за раз.

Схожі статті

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.