Понад 70% українців хотіли б, щоби їхні діти та онуки залишилися жити в Україні

Соціологи визначили, скільки громадян України хотіли б, щоби їхні діти та онуки залишилися жити на Батьківщині і як вони оцінюють ситуацію в країні.

Виявляється, більшість українців, попри всі негаразди, залишаються відданими Батьківщині. Понад 70% українців хочуть, щоби їхні нащадки залишилися жити в Україні. Проте 16% громадян воліли б, щоб їхні діти і внуки жили не на Батьківщині.

Такі результатами соціологічного опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг” 19-22 вересня 2020 року.

Згідно з дослідженням, респонденти мають різні почуття, коли оцінюють ситуацію у своїх населених пунктах та в Україні загалом. Так, 58% учасників опитування відповіли, що вони відчувають надію, коли думають про ситуацію в їхньому місті, проте водночас 38% опитаних назвали розчарування.

Україночка
Україночка

Коли йдеться про ситуацію в країні, то результати гірші: 59% респондентів відчувають розчарування, а лише 37% – сказали про надію.

Щодо проживання у своєму населеному пункті, то 61% хотіли б, щоби їхні діти і внуки продовжували жити в даній місцевості, проте третина – протилежної думки.

Цікаво, що жителі сіл порівняно частіше висловлюються за те, щоб наступне покоління українців залишалося на Батьківщині, при цьому вони частіше бажають, щоб їхні власні діти та онуки змінили в майбутньому місце проживання. Тим часом серед жителів обласних центрів все навпаки.

Дане опитування було проведене за допомогою телефонного інтерв’ю серед 5 000 жителів України віком від 18 років і більше в усіх областях країни, окрім тимчасово окупованих Криму та частин Донецької та Луганської областей.

Схожі статті

Оля Полякова залишила чоловіка і розповіла, заради кого зібрала свої валізи: “В найкращій компанії”

Музиканти усього світу прекрасно знають, що таке розлука з сім'єю, адже гастролі можуть продовжуватися не тільки півроку, але декілька років, якщо мова йде про великий тур.

Співак Шаман, який живе на гроші Ротару, видав свою таємницю після втечі до США: “Подорож була захоплюючою”

Як відомо, у знаменитої української співачки Софії Ротару є спадкоємець, який також намагається підкорити сцену. Анатолій Євдокименко на даний момент знаходиться в США.