Чим не можна буде розплатитися уже з 1 жовтня і які купюри вилучатимуть поступово?

Національний банк продовжує масштабну кампанію з оновлення українських грошей. З 1 жовтня платіжними засобами перестають бути всі паперові купюри, випущені до 2003 року та монета вартістю 25 копійок.

За інформацією прес-служби НБУ, ці банкноти вже кілька років не інкасуються і до банків не надходять. Фактично, громадяни ними вже не розраховуються. Можна припустити, що значна їх кількість уже осіла в колекціях номізматів.

Вилучення було необхідне для спрощення перевірки справжності купюр.

Банкноти 1 і 2 гривневі та жовті монети номіналом 1 гривня зразка року Нацбанк буде вилучати і утилізовувати поступово. Тобто жодного обмеження в їх використанні не буде

Що 1996 і для кого зміниться?

Як уже було сказано вище для звичайних споживачів нічого.

Для торгівельних точок і сфери послуг, якщо вище названі банкноти і монети будуть залишатися у наявності, то вони можуть обміняти їх у касах банків до 16 жовтня.

У торгівельних мережах
У торгівельних мережах

Що робити, якщо гроші «знайшлися під матрацом»?

Купюри, випущені до 2003 року чи монети номіналом 25 коп. впродовж 1 року, до 30 вересня 2021 року, можна буде обміняти у відділенні будь-якого банку.

Впродовж 3 років, до 30 вересня 2023 року, обмін можна буде провести у НБУ або в Ощадбанку, Приватбанку, відділеннях Райффайзен Банк Аваль та ПУМБ.

У відділеннях банків
У відділеннях банків

Схожі статті

Вікна з квартири колишньої дружини Дзідзьо виходять на маєток Андрія Данилка: як виглядає будинок Сердючки

Співачка Slavia поділилась знімками зі свого вікна, як виявилось, артистці відкривається вигляд на розкішний будинок на Хрещатику, в якому живе Андрій Данилко. Як виглядає квартира знаменитості?

Камалія вразила розкішним образом у мілітарі стилі: ось яку красу проґавив бізнесмен Мохаммад Захур

Камалія, як і більшість українських виконавців, активно долучається до благодійних заходів, що присвячені зборам коштів на потреби ЗСУ. Днями зірка показала ефектний образ на одному з таких вечорів.

Найсильніша людина світу Василь Вірастюк ефектно “перепросив” перед Іво Бобулом: і Потапу теж дісталося

Чоловіки ніяк не можуть залишити конфлікт, що трапився понад 8 років тому. Іво Бобул хоче особистих та щирих вибачень, а Вірастюк не розуміє, чому повинен просити пробачення.

Кароль і Полякова пасуть задніх: Дорофєєва “обскакала” колег та зібрала 6000000 гривень за півтори години

Відома українська співачка Надя Дорофєєва та блогер Міша Лебіга встановили абсолютний рекорд. За півтори години прямого ефіру інфлюенсери зібрали 6 мільйонів гривень.