“Дія” почала приймати заяви на допомогу ФОПам та найманим працівникам, що постраждали внаслідок карантину

Міністерство цифрової трансформації оголосило на своїй сторінці у Фейсбуці про старт подачі заявок на грошову компенсацію за карантин.

Карантин похитнув не один малий та середній бізнес у країні. Підприємці не раз висловлювали невдоволення і навіть виходили протестувати.

Голос бізнесменів – почули і тепер держава бере курс на виплату компенсацій.

На платформі “Дія”, на сайті або у додатку, можна подати заявку на отримання допомоги у 8 тисяч гривень.

Виплата – одноразова. Подати заявку можуть ФОП та офіційно наймані працівники юридичних осіб.

Заявку подати треба на платформі Дія
Заявку подати треба на платформі Дія

Слід звернути увагу, що час подачі – обмежений і складає всього два тижні. Кожному, хто бажає отримати компенсацію, потрібно зареєструвати своє прохання не пізніше, ніж до 31 грудня.

Сьогодні в Україні почали приймати заявки від підприємців на отримання допомоги в розмірі 8 тисяч гривень у зв’язку з карантином.

Ініціатива була подана Президентом України і вже на сьогоднішній день понад 33 тисячі українців відправили свої заявки.

Зробити це не важко. За словами чиновників, процес займе всього 5 хвилин.

У міністерстві попереджають, що очікуються проблеми із швидкістю завантаження платформи, адже за попередніми оцінками кількість запитів у секунду переважає 1000 осіб.

Паралельно спеціалісти ведуть роботи з оптимізації платформи.

Урядовці радять не відправляти більше однієї заявки, адже всі запити будуть оброблені, а відповідь надійде у застосунок.

Разом із цим на офіційному сайті Міністерства цифрових трансформацій попереджають про те, що зараз з’явилося безліч фіктивних повідомлень про виплати. Безліч шахраїв під виглядом офіційних новим поширюють посилання на сервіси, що збирають особисті дані.

Чиновники наголошують, що заповнити заявку можна лише у власному кабінеті на порталі “Дія”. Для того, щоб увійти на платформу потрібен КЕП – (кваліфікований електронний підпис). Оформити його можна безкоштовно і онлайн, якщо ви – клієнт Приватбанку.

Яким чином будуть визначати кому призначити виплату – вже відомо. ФОП мають перевірити, чи відносяться їх КВЕДи до тих, що підпадають під надання одноразової матеріальної допомоги. В уряді гарантують, що всі кошти заявники отримають вже до кінця цього року.

Схожі статті

“Я дуже сильно хотів це зробити”: Олексій “Positiff” Завгородній зізнався, чому вже 2 роки приховує кохану

Відомий український співак Positiff вже протягом 2 років перебуває в стосунках. У нещодавньому інтерв'ю артист зізнався, чому досі приховує свою обраницю від користувачів мережі.

Онучка Ротару відгуляла гучне весілля і показала пишну сукню нареченої: перший танець під живу музику

22-річна внучка Софії Ротару Соня Євдокименко завжди була завидною нареченою та привертала увагу багатих, успішних та амбітних чоловіків. Одного разу дівчина навіть збиралася заміж.

Знайшла собі молодшого? Даша Квіткова відверто розповіла про побачення з Яновичем: “Женя класний хлопець”

Після розлучення із телеведучим Нікітою Добриніним, особисте життя блогерки Даші Квіткової неабияк цікавить шанувальників. Нещодавно дівчина вперше розповіла про побачення з відомим блогером.